Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Teodorovici, despre declarațiile lui Borza privind salariile: Nu-l obligă nimeni să vină în Parlament

Președintele comisiei de buget- finanțe a Senatului, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, referitor la afirmațiile deputatului ALDE Remus Borza, potrivit cărora un demnitar nu poate să trăiască dintr-o mie de euro, că nu-l obligă nimeni să vină în Parlament.

"Nu-l obligă (Remus Borza — n.r.) nimeni să vină în Parlament. Chiar am văzut multe familii în România care de la zi la zi trăiesc cu mult mai puțini bani. Până la urmă nu ești obligat ca parlamentar să vii să stai pe cât? Avem astăzi 5.000 și ceva de lei. Vrei să vii, vii, dacă nu, faci altceva", a afirmat Eugen Teodorovici, întrebat în legătură cu declarațiile lui Remus Borza.

El a mai spus, însă, că a susținut încă din perioada în care era ministru că salariul era foarte mic la acea perioadă.

"Domnul Borza este puțin mai vulcanic. Repet: trebuie să terminăm puțin cu populismul ăsta destul de ieftin. Vrem să avem... nu că susțin cauza unui parlamentar, am spus și când eram ministru că salariul unui ministru era foarte mic la acea perioadă. Dacă continuăm să avem aceeași abordare, nu facem nimic bun. Ideea este să avem de unde să facem o astfel de creștere, nu numai pentru parlamentari, ci pentru toți cei vizați", a adăugat Teodorovici.

El a menționat că în privința salarizării susține "o împărțire logică, coerentă și egală între toate categoriile profesionale". "Dar este foarte important să ai de unde să iei ca să poți să dai această majorare. (...) Este foarte important să poți să tai orice cheltuieli nejustificate. Ceea ce s-a aplicat și se aplică ca măsuri sociale este bine-venită, dar dacă neglijăm partea economică, aceste măsuri rămân doar pe hârtie sau pot fi blocate", a adăugat Teodorovici.

Deputatul ALDE Remus Borza a pledat, luni, pentru salarizarea la un nivel superior a persoanelor care ocupă demnități publice și susține că în condițiile actuale, în care un demnitar este plătit cu 1.000 de euro pe lună, nu vor veni să lucreze în sistemul public buni profesioniști.

"Un demnitar nu poate să trăiască dintr-o mie de euro", a declarat Borza, după ce a participat la reuniunea Grupurilor parlamentare PSD și ALDE în care s-a discutat pe tema legii salarizării unitare. Remus Borza a precizat însă că a spus acest lucru în contextul referitor la incompatibilitățile parlamentarilor.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mafia PSD / Aceasta este diploma falsă de inginer a directorului general al Transelectrica!

2 EXCLUSIV / Guvernul cade în două săptămâni! PUCI în PSD! 23 de parlamentari au constituit un grup „menit să salv…

3 Oreste îl face muci pe Năstase după ce pușcăriașul s-a băgat în seamă acuzându-l pe Iohannis de plagiat!

4 DEMISIE la Digi 24! Alice Iacobescu, cea mai acidă jurnalistă a postului, este în preaviz!

5 Mafia PSD! Vă întrebați de ce se moare în spitale? Citiți pe ce sunt cheltuiți banii și-n buzunarele cui ajung…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing