Teodorovici: Vreau să am o discuţie la Banca Naţională pentru a vedea care este abordarea în viitor

Teodorovici: Vreau să am o discuţie la Banca Naţională pentru a vedea care este abordarea în viitor

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, intenţionează să aibă o întâlnire cu reprezentanţii Băncii Naţionale a României pentru schimb de informaţii, dar şi pentru a vedea care este "abordarea în viitor".

"Şi în trecut am avut o relaţie bună cu Banca Naţională. Discuţii trebuie să existe şi schimbul de informaţii de o parte şi de alta trebuie să existe. Eu chiar vreau să am o discuţie, în perioada următoare, la nivelul Băncii Naţionale, cu toţi colegii din Banca Naţională, pentru a vedea care este abordarea în viitor. Ţin foarte mult să avem o comunicare, transparenţă totală", a spus Teodorovici, în cadrul unei emisiuni la Antena 3.

El susţine că sunt mai mulţi factori care influenţează inflaţia.

"Sunt mai mulţi indicatori care ar fi putut fi aduşi în discuţie şi de care trebuie să ţinem cont, anume: cursul de schimb, scumpirea produselor de import, care influenţează creşterea preţului barilului de petrol... sunt mulţi factori care contribuie la scumpiri. Ministerul de Finanţe are un rol bine definit, Banca Naţională... fiecare trebuie să protejeze şi să-şi ducă politica pe calea corectă", a mai arătat ministrul Finanţelor.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /