Teodosie s-a născut Macedon Porcu. Întâi și-a schimbat numele de familie. Apoi și prenumele

Teodosie s-a născut Macedon Porcu. Întâi și-a schimbat numele de familie. Apoi și prenumele

Teodosie Tomitanul s-a născut Macedon Porcu. Pe 12 decembrie 1955, în Vatra Dornei se năștea un copilaș într-o familie foarte numeroasă. Înaintea lui i se mai născuseră încă 16 frați și surori. Din cei 17, doar zece au supraviețuit, dezvăluie defapt.ro .

Teodosie Tomitanul s-a născut Macedon Porcu

Potrivit biografiei de pe site-ul Arhiepiscopiei Tomisului, „Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie a văzut lumina zilei la 12 decembrie 1955, în Vatra Dornei, județul Suceava, , la botez dându-i-se numele de Macedon”.

Informațiile sunt corecte, mai puțin una: numele de familie al părinților săi. Potrivit Monitorului Oficial (partea a III-a, numărul 90/2009), acesta nu era Petrescu, ci Porcu. În martie 2009, când actualul Teodosie Petrescu încă se mai numea Macedon Petrescu, acesta și-a schimbat prenumele în Teodosie. Cu această ocazie, anunțul din Monitorul Oficial a menționat și numele de familie originar.

Teodosie Petrescu s-a născut Macedon Porcu (sursa: Monitorul Oficial)

Evident, înainte de a-și schimba prenumele, Macedon avusese grijă să-și modifice numele de familie, din Porcu în Petrescu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu