Teoria conspirației/S-a deschis Cutia Pandorei?

Teoria conspirației/S-a deschis Cutia Pandorei?

Reportaje-Live : WTF IS GOING ON?

Coronavirusul si consecintele lui sunt un caz clar in care cetateanul de rand trebuie sa opereze cu date putine servite de mainstream media. Am petrecut ultimele zile studiind TOT ce am gasit conventional si neconventional despre Corona virus, studiind toate teoriile si parerile oricui si sunt enorm de multe de spus.

Omenirea tocmai a deschis cutia pandorei cu acest virus si pe taramul dezinformarii este razboi total. In acest moment este greu sa discerni ce este adevarat si ce este zvon sau manipulare. In aceste cazuri trebuie mers doar la fapte si analizata realitatea obiectiva. Asa ca, sa vedem care sunt faptele.

FAPTE:

1. Virusul a lovit in orasul Wuhan. Orasul Wuhan este al 8-lea din China ca marime si economie, are poate cel mai mare nod de infrastructura din China si este oarecum centrul geografic al celei mai dezvoltate si aglomerate zone din China. Totodata este fix in centrul distributiei areale a indivizilor cu ADN din subgrupa Han.

2. Virusul a lovit exact inainte de cea mai aglomerata perioada comerciala si de trafic din an. Este perioada când sute de milioane de chinezi calatoresc. Practic a lovit in cel mai prost moment posibil al anului pentru chinezi.

3. Reactia guvernului chinez nu are justificare rationala decât intr-un caz (nu speculez acum, voi reveni pe larg). Guvernul chinez risca totul: risca stabilitatea economica, risca panicarea populatiei, risca oprobiul public. Deci având de ales intre prabusirea economica a Chinei si instalarea panicii (plus blocarea economie), guvernul chinez a ales inchiderea a zeci de milioane de oameni in case cu orice risc. La prima vedere pare ca guvernul chinez a reactionat mult disproportionat pentru 1200 morti oficiali (mai putini decât intr-o gripa obisnuita). Guvernul chinez a actionat ca la razboi: spital de campanie, armata pe strazi, blocat regiuni intregi, preluat lanturile de distributie mâncare etc. Asta inseamna ca guvernul chinez stie ceva ce nu stie marea masa daca actioneaza atât de radical si determinat. Ce? Ce a speriat atat de rau guvernul?

4. Ultimii ani au fost dezastruosi pentru China in termenii virali. China a trecut prin doua pandemii animale. Intreaga populatie de porci si de gaini a fost decimata de gripa porcina si cea aviara in 2018-2019. China a fost cea mai afectata tara din lume si a pierdut practic toata rezerva de carne.

5. China este in "razboi economic" cu SUA. China si-a relansat anul trecut propriul program spatial. Un rover chinez a explorat fata nevazuta a lunii. China a strâns in ultimul an relatiile cu Iranul si Rusia. China face eforturi dramatice sa subjuge economic Africa prin "credite"de infrastructura. China creeaza insule artificiale in Marea Sudului clamand apoi strategic suprematia asupra celui mai important culoar naval din lume. China joaca un rol crucial discret in conflictul SUA-Coreea de Nord. China creste economic de peste 10 ani. China este a doua putere militara a lumii si poate prima economic. China pare intr-o ascensiune de neoprit etc.

6. O teorie a conspiratiei spune ca virusul este o arma biologica si ca ar fi scapat dintr-un laborator militar de cercetare situat in orasul Wuhan. Intrebarea este de ce ar cerceta arme biologice chinezii in centrul unui oras dublu cat New York la populatie si situat in centrul geografic al celei mai populate zone din China? De obicei astfel de laboratoare se gasesc sub pamant in zone cat mai putin populate.

7. Virusul are o perioada de incubatie de 8-21 zile si este asimptomatic. Asta face ca acest virus sa fie imposibil de detectat. Nu exista nici un virus in natura care sa se comporte asa.

8. Victimele odata infectate nu dezvolta imunitate (ca la aproape toate celelalte virusuri) ci se reinfecteaza foarte usor chiar cu aceeasi tulpina. La a doua infectare se produce un atac de cord. Asa se explica filmuletele cu cei care merg pe strada si cad brusc din picioare.

9. Americanii si restul lumii exceptand Asia nu par foarte stresati de virus. Sau poate nu se arata pentru a nu crea panica generala dar nu se vad inchideri de granite sau spitale. Pe langa celelalte tari din vest chinezii par isterici.

10. Rasa pacientilor infectati din alte tari este tinuta strict secreta. Putem afla insa ca pacientul mort in Franta era un chinez.

11. Efectul virusului se va simti pe termen lung. Acum stim sigur ca nu va trece de azi pe mâine. Probabil ca nimeni nu va mai investi in China, probabil ca produsele din China vor fi evitate, probabil ca China va fi lovita crunt economic. Sunt 4 scenarii aici de la optimist la horror. O sa scriu detaliat despre impact si marile lanturi de distributie si productie. Si iar o sa imi zica unii destepti ca noi nu o sa fim afectati. Discutam in 3 luni.

12. Chinezii au refuzat de 3 ori oferta SUA de a trimite o echipa de experti americani in Wuhan.

13. Toata media vestica anunta colapsul economic al Chinei. Media romaneasca nu scrie mai nimic. Uitati-va doar care sunt titlurile in presa mondiala pe prima pagina si ce gasim la noi.

14. UK a iesit la fix din UE. In cazul unei pandemii globale poate inchide granitele fara probleme si fara sa fie stresata de acorduri de libera circulate.

15. In ultima vreme UE face eforturi sa se apropie de Rusia. Anul acesta, 2020, Macron chiar a fost penibil in incercarile de a se apropia de Putin.

16. Anul a inceput cu incendii uriase in Australia si aproape un conflict intre SUA si Iran.

17. Sunt tot mai multe voci avizate ale cercetatorilor independenti care spun ca virusul acesta are secvente de HiV si Ebola si ca se comporta foarte ciudat, nenatural. Casa Alba a anuntat zilele trecute ca o echipa speciala ca studia daca virusul este natural sau arma biologica. (search pe net)

18. Rusii duc o intreaga campanie prin care incearca sa convinga lumea ca americanii sunt in spatele coronavirus. Astfel de acuzatii au aparut si din tarile arabe dar si din India.

Cele de mai sus sunt fapte. Nu sunt interpretari. Din punctul meu de vedere lucrurile se vor clarifica si vom putea intui adevarul. Sunt 3 lucruri care ne vor da directia:

1. Daca virusul va face victime fara legatura cu rasa sau nu. Este relevant daca virusul va afecta in mod egal orice rasa sau doar anumite rase (voi scrie pe larg)

2. Daca se va intampla vreo catastrofa din senin in SUA sau UK sau UE in urmatoarele 6 luni sau daca va izbucni vreo epidemie in SUA de la o mutatie a acestui virus sau a unui alt virus. Sau orice lebada neagra care va lovi din senin SUA sau aliatii.

3. Este foarte relevant ce se va intampla in urmatoarea perioada cu Rusia. De urmarit ce aliante strategice va face Rusia si cum va juca.

Intr-o alta ordine de idei când am scris in Ianuarie sa va faceti o mica rezerva de medicamente si mâncare mi-ati spus ca creez panica si sunt "terrorist social". Azi, la ora asta, nu mai gasiti masti de protectie nicaieri in tara. Ramane la latitudinea fiecaruia daca va considera utila o mica rezerva de medicamente generale si o rezerva de hrana pe 1-2 saptamani.


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

4 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

5 „Este cea mai letală forță de luptă de pe planetă și o vom păstra așa”