Teorie bulversantă într-o carte pentru copii: Stonehenge a fost construit când Marea Britanie era o „țară neagră“

Teorie bulversantă într-o carte pentru copii: Stonehenge a fost construit când Marea Britanie era o „țară neagră“

Stonehenge a fost construit de oameni de culoare, susține o nouă carte de istorie pentru copii. Cititorilor Brilliant Black British History, a britanicului de origine nigeriană Atinuke, li se spune că monumentul neolitic din Wiltshire a fost construit în timp ce Marea Britanie era o „țară neagră".

Cartea controversată apărută în Marea Britanie FOTO Daily Mail

Cartea, care se adresează copiilor cu vârsta de șapte și peste, le spune, de asemenea, cititorilor că „fiecare britanic provine dintr-un migrant” și că „primii britanici au fost negri”, relatează Daily Mail .

Atinuke susține, de asemenea, că rămășițele Cheddar Man vechi de 10.000 de ani aparțineau cuiva care avea „pielea întunecată”

O reconstrucție facială a lui Cheddar Man l-a descris ca având pielea închisă la culoare în 2018, deși un expert implicat în proiect a insistat că este un „profil probabil” mai degrabă decât o certitudine.

Brilliant Black British History este publicat de Bloomsbury și promovat de organizația de alfabetizare The Book Trust, care este ea însăși finanțată de Consiliul pentru Arte, arată sursa citată.

A fost construit cel mai faimos monument britanic

Cartea îi duce pe cititori printr-o privire de ansamblu asupra prezenței oamenilor de culoare în Marea Britanie.

Se spune că Marea Britanie a fost „o țară neagră cu mai mult de 7.000 de ani înainte ca oamenii albi să vină și în acea perioadă a fost construit cel mai faimos monument britanic, Stonehenge”.

Dar cercetările publicate în 2019 au sugerat că fermierii din Neolitic care au construit Stonehenge aveau pielea mai palidă și erau descendenți din populații originare din Anatolia, în ceea ce este acum Turcia. De asemenea, probabil că aveau ochi căprui și păr negru sau șaten închis.

Cartea lui Atinuke prezintă, de asemenea, ilustrații ale Marii Britanii în diferite perioade ale istoriei sale.

O pagină arată o imagine a unui legionar roman negru care luptă cu un celt alb.

Autorul susține că romanii „s-au întors înapoi în Europa” după ce au încercat și nu au reușit să cucerească regatul african al Nubiei.

"Rasa „nu există științific”

Până în Evul Mediu, Marea Britanie era o „mixt de oameni”, potrivit autorului. Populația era alcătuită din „imigranți britanici originali, celți, romani, britanici, anglo-saxoni, vikingi, africani și normanzi”. Vorbeau, de asemenea, „o limbă grozavă - engleza”.

O pagină despre mișcarea Black Lives Matter spune că, deși rasa „nu există științific”, oamenii de culoare suferă „rasism instituțional”.

Cartea este prezentată drept o „istorie uimitoare a Marii Britanii”, care se concentrează pe „o parte a trecutului nostru care a fost în mare parte lăsat în afara cărților de istorie: istoria strălucitoare a negrilor a Angliei, Scoției, Țării Galilor și Irlandei”.

De asemenea, autorul adaugă: „Știați că primii britanici au fost negri? Sau că unii dintre soldații romani care au invadat și au condus Marea Britanie erau și ei negri?

Alăturați-vă acestei călătorii fascinante prin veacuri pentru a-i cunoaște pe primii britanici, precum și pe negrii Tudori, georgieni și victorieni care au existat în toate domeniile vieții de aici.” Cartea a fost publicată pe 31 august.

Testarea ADN nu a fost suficient de avansată

Cercetarea asupra Cheddar Man a fost efectuată de o echipă de la University College London.

Rămășițele lui Cheddar Man - cel mai vechi schelet uman aproape complet găsit vreodată în Marea Britanie - au fost dezgropate în 1903 în Peștera lui Gough, în Cheddar Gorge din Somerset. Testele ADN au sugerat că avea pielea neagră, părul creț și ochii albaștri.

Geneticianul Susan Walsh de la Universitatea Indiana – Universitatea Purdue din Indianapolis, care a contribuit la reconstrucția feței lui Cheddar Man, a declarat la scurt timp după aceea că, deși era „probabil” să aibă pielea închisă la culoare, testarea ADN nu a fost suficient de avansată pentru a spune cu siguranță acest lucru.

Noua carte vine după ce grupul de campanie Don’t Divide Us a dezvăluit într-un raport modul în care copiii sunt expuși teoriilor controversate „anti-rasism”.

Ancheta a scos la iveală o carte care spune copiilor că rasismul a început când „oamenii albi au vrut mai mult control”. Un altul a încurajat profesorii să spună copiilor „ce este privilegiul alb”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”