Teorie EXPLOZIVĂ despre CANDIDATURA lui M.Munteanu! Amănunte ȘOCANTE!

Teorie EXPLOZIVĂ despre CANDIDATURA lui M.Munteanu! Amănunte ȘOCANTE!

Adriana Duțulescu scrie pe Breaking News.ro un material de-a dreptul exploziv despre conotațiile candidaturii lui Marian Munteanu.  

Adriana Duțulescu/Ce legături există între ruptura din sânul BOR, candidatura lui Marian Munteanu, Noua Mișcare Legionară și omul cu porcii de la moschee :

PNL îl alege pe Marian Munteanu drept candidat la Primăria Capitalei. Marian Munteanu este un exponent al curentului naționalist ortodox de inspirație neo-legionară. Puternic contestat din această cauză. În România apar din ce în ce mai insistente o serie de personaje aparent exotice, „dacii” care mărșăluiesc la Vama Veche împotriva instalării refugiaților sirieni în zonă, Cătălin Berenghi, cetățeanul care pune porci morți pe terenul moscheii din București, Călin Marincuș, boxerul cu accent rusesc care urlă la Cioloș pe tema imigranților. Liderii extremei drepte europene au venit în România în frunte cu celebra Marine Le Pen, pentru a năși un nou partid antioccidental și extremist. 

În interiorul Bisericii există o ruptură adâncă între Patriarhul Daniel și Mitropolitul Moldovei, Teofan, atât de adâncă încât regula succesiunii care zice că Mitropolitul Moldovei devine Patriarh la moartea celui în funcție este schimbată și Daniel a pregătit deja un alt succesor.
Temele de discuție în campania electorală pentru locale nu mai sunt nevoile cetățenilor ci pericolul islamizării, construirea moscheii de la Romexpo, relația cetățeanului cu Biserica, ortodoxismul radical.
 
Ce legătură există între aceste lucruri și personaje? Ruptura din interiorul Bisericii 
 
Regula în BOR este ca atunci când moare Patriarhul, capul Bisericii să fie desemnat Mitropolitul Moldovei. Ultimii patru patriarhi au venit de la Mitropolia Moldovei. În cazul de față, Teofan, Mitropolitul Moldovei ar urma să fie întronizat în caz că s-ar întâmpla ceva cu Daniel.
Doar că, așa cum se vorbește în Sinod, între Daniel și Teofan există un adânc conflict și actualul Patriah nu dorește sub nicio formă ca Mitropolitul Moldovei să conducă Biserica. Potrivit unor surse din interiorul Sinodului, Daniel a pregătit deja succesiunea, aceasta urmând să fie disputată de IPS Ciprian Câmpineanul (de la Vrancea), și IPS Macarie, Mitropolitul Europei de Nord. Amândoi sunt extrem de apropiați de Patriarh, iar Macarie este și extrem de apropiat de Grupul de la Cluj, fiind născut ca și Vasile Dâncu într-un sat din Bistrița și având studii și doctorat la Universitatea Babes-Bolyai.

Teofan, omul rușilor? De ce există conflictul între Daniel și Teofan?

În 2014, unul dintre cei mai influenți șefi ai Bisericii Ruse, Mitropolitul Ilarion Alfeyev, i-a făcut lui Teofan o vizită de o săptămână. Alfeyev este, conform Digi 24, considerat „ministrul de externe al Patriarhiei Ruse” deoarece gestionează din punct de vedere instituţional relaţiile cu toate bisericile din lume. Alfeyev nu a venit singur în România, ci însoțit de o echipă de televiziune care a realizat un documentar despre ortodoxia în Moldova românească, în care se vorbește însă despre „limba moldovenească” și despre relația Rusiei cu mănăstirile din Moldova.
Site-ul cuvantul ortodox, apropiat de Arhiepiscopia Clujului și Feleacului, scrie despre acest film făcut la comanda șefului Bisericii ruse:

„Cu toate ca filmul are cadre foarte frumoase si prezinta in culori vii religiozitatea romanilor, contine teze propagandistice neosovietice si, in opinia noastra, face parte, mai degraba, din seria cantecelor de sirena pe care marele vecin de la Rasarit le mai emit, din cand in cand, catre noi, in pauzele dintre declaratiile razboinice ale lui Putin.

Pana la urma, ce vrea acest film? Sa sugereze ca Moldova intreaga este altceva decat Romania, inclusiv prin ortodoxia sa, ce ar fi, chipurile, foarte legata de cea rusa?”

Întîmplător sau nu, poate şi din cauza unor astfel de vizite, în Sinod se vorbeşte despre legături prea strânse între Teofan şi ruşi.
Însă, în afară de asta, mai există un motiv pentru care Mitropolitul Moldovei nu este bine văzut la Bucureşti. Un motiv care, prin candidatura lui Marian Munteanu, a devenit de actualitate.
 
Mişcarea Legionară, în sânul Bisericii
 
În jurisdicţia lui Teofan există Mânăstirea Petru Vodă de la Neamţ. Nu mai este niciun secret că de ani de zile aici este leagănul Mişcării Legionare şi, de ceva vreme, sediul neoficial al contestatarilor Sinodului şi ai Patriarhului Daniel.  
La Petru Vodă a fost stareţ Iustin Pârvu, la aniversările căruia cântau măicuţele „Sfânta Tinereţe Legionară”.
Mânăstirea Petru Vodă face în mod public apologia Mişcării Legionare chiar şi în zilele noastre, pe site-ul său tronând la vedere osanale închinate legionarilor care au murit în puşcăriile comuniste .
Asta în condiţiile în care legea pedepseşte cu 2 ani de închisoare apologia Mişcării Legionare.

"Sfanta Tinerete Legionara"- Parintele Iustin Parvu - 92 de ani.



La Petru Vodă a slujit pînă anul trecut Monahul Teodot care spunea în biserică nici mai mult, nici mai puţin, decât că„Minunatul mare Marele Apostol şi Mucenic Corneliu Zelea Codreanu, el a fost primul care a început acest proces de ridicare a neamului la linia bisericii şi anume a vrut să aducă tot neamul românesc la picioarele lui Iisus”.

Predica la pomenirea Capitanului Corneliu Codreanu 2011, monahul Teodot, manastirea Petru Voda. De urmărit de la MINUTUL 11.20

De câte ori aceste manifestări ale Mişcării Legionare au fost făcute publice, Sinodul a făcut trimitere la Mitropolia Moldovei, condusă de Teofan, arătând că responsabilitatea e a lui să reacţioneze. 

În cazul lui Teodot a existat o reacţie, acesta fiind scos de la Mânăstire, dar apărând ulterior, în compania cel puţin dubioasă a lui Cătălin Berenghi, cetăţeanul posesor de cafenea în buricul Bucureştiului care a descoperit brusc că trebuie să asmută românii împotriva musulmanilor, a UE, a NATO, a americanilor. Berenghi este cel care a îngropat porci pe terenul viitoarei moschei şi care a plantat cruci în intersecţiile din Bucureşti, anunţând chiar astăzi că va candida şi el la Primăria Capitalei. Acest Berenghi, promovat ciudat de insistent de presă, se declară un mare fan al lui Putin şi un adversar al UE şi al americanilor, în calitatea lui de fost luptător în Legiunea Străină. 

Monahul legionar Teodot şi Cătălin Berenghi nu sunt singuri în demersurile lor de promovare a naţionalismului ultra ortodox de inspiraţie legionară. Săptămâna trecută, chiar înainte ca la Sinaia să se adune Marine Le Pen şi colegii lui Marian Munteanu de la Grupul penru România, cetăţenii sus-numiţi s-au reunit şi ei, pentru a pune bazele unei alte mişcări extremiste, situată deocamdată sub denumirea unui grup de pe Facebook – NU islamizării României. Interesant este că numele formaţiunii extremiste PEGIDA care capătă tot mai multă putere în Germania şi în Marea Britanie, şi care este acuzată a fi finanţată pe filieră moscovită, se traduce aproximativ la fel: Europenii Patrioţi Împotriva Islamizării Occidentului. 

Unde este Marian Munteanu în această încrengătură de personaje? Candidatul PNL frecventează mânăstirea legionarilor, al cărei purtător de cuvânt este de altfel unul dintre cei mai buni prieteni ai săi. Marian Munteanu este un cunoscut al lui Cătălin Berenghi şi tot Marian Munteanu este, la fel ca şi grupul de mai sus, persona non grata la Sinod. Surse din Patriarhie susţin că Daniel îl consideră un extremist incontrolabil şi periculos şi că nu doreşte ca Biserica să fie asociată cu acesta.

Ultra Naţionalismul lui Teofan

Teofan a ţinut anul trecut de 1 decembrie un discurs naţionalist, acuzându-i de trădare de ţară pe cei care nu sunt ca el:

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, a ținut un mic cuvânt de învățătură către oamenii adunați în centrul Iașiului.

Ierarhul Bisericii Ortodoxe Române a apreciat că România este împărțită în două: un grup mic care nu are conștiința apartenenței la această națiune și o majoritate tăcută. Mitropolitul Moldovei speră ca centenarul unirii să aducă Basarabia acasă.

“Constatăm acum, la aproape 100 de ani de la Marea Unire, că românii se împart în două: pe de o parte, o mică [parte] dintre ei care nu au conștiința adevărată prin atitudinea și comportamentul lor, la această națiune, pentru că încă există multă trădare, multă confuzie și derută. Multora le place să pescuiască în ape tulburi.

Dar dincolo de această parte de țară, există România cea adevărată: România Mare, România Adâncă, România familiei, a pâinii și vinului câștigate cinstite, România medicului, a ostașului, a universitarului, a țăranului, a muncitorilor, România noastră.

Să ne dea Dumnezeu putere ca prima parte a românilor, amintită și cuprinsă de confuzia vreme, pentru ca România adevărată să primească puterea de a stăpâni, de a-și spune cuvântul, pentru ca cei 100 de ani de la Marea Unire, pentru care începem deja să ne pregătim, să ne regăsească cu Basarabia acasă, cu câți mai români să se întoarcă acasă, ca noi în 2018, să îngenunchem în fața celor peste 1.000.000 de victime care au făcut România Mare și ca noi să fim aici“, a afirmat ÎPS Teofan.






Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”