„Ţeparul cu o mie de feţe“ loveşte din nou: a stors o sumă uriaşă dându-se drept procuror DIICOT

„Ţeparul cu o mie de feţe“ loveşte din nou: a stors o sumă uriaşă dându-se drept procuror DIICOT

Magistraţii Judecătoriei Rădăuţi au decis să-l aresteze preventiv pentru 30 de zile pe Sorin Alin Vericianu, cunoscut şi ca „ţeparul cu o mie de feţe”. Bărbatul s-a dat drept procuror şi l-a determinat pe un sucevean să-i dea peste 50.000 de lei ca să-l ajute să câştige un proces aflat pe rolul instanţei de judecată.

Sorin Alin Verincianu are 35 de ani şi este din Dorohoi, judeţul Botoşani. El a fost arestat preventiv de către magistraţii Judecătoriei Rădăuţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „înşelăciune”.

Tânărul a reuşit să-l păcălească pe un sucevean să-i dea suma de 56.450 lei spunând că poate să-l ajute să câştige un proces aflat pe rolul instanţei de judecată. Sorin Verincianu a reuşit să-şi convingă victima spunându-i că nu are probleme să ducă la îndeplinire misiunea pentru că este prococuror DIICOT.

„Folosindu-se de calităţi mincinoase, respectiv procuror DIICOT Suceava şi avocat, a determinat persoana vătămată, T. I. să îi ofere anumite sume de bani care ar fi reprezentat contravaloarea serviciilor prestate prin folosirea calităţii de avocat, promiţându-i că o va ajuta să câştige procesul civil în care era parte, suma totală pe care T. I. i-a furnizat-o autorului în perioada martie — iunie 2020 ca urmare a folosirii calităţilor mincinoase de avocat/ procuror şi cu care a fost prejudiciată fiind de 56.450 lei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

„Ţeparul cu o mie de feţe” nu este la prima abatere. El are la activ mai multe condamnări. În urmă cu câţiva ani a fost reţinut de poliţişti pentru că se dădea drept preot şi încasa bani de la enoriaşi ca să oficieze ceremonii religioase de înmormântare.

În 2008, Sorin Verincianu s-a dat drept jurnalist angajat de PRO TV. El a şantajat mai multe persoane publice. Le-a spus că dacă nu plătesc o anumită sumă de bani atunci va publica imagini video compromiţătoare pe care, evident, nu le avea. În plasa escrocului a picat inclusiv un parlamentar din Botoşani.

Bărbatul le-a mai şantajat astfel şi pe măicuţele de la Dragomirna, care însă nu s-au lăsat şi i-au ajutat pe poliţişti să-l prindă în flagrant.

De-a lungul timpului, botoşăneanul a mai păcălit un bărbat din Fălticeni pe care l-a cunoscut la o slujbă religioasă oficiată într-o biserică din localitate. Victima avea o fată studentă la Facultatea de Medicină din Iaşi, pentru care avea nevoie de un instrument medical şi de un apartament pe care să-l închirieze.

Sorin Verincianu i-a spus că poate să rezolve problemele contra unei sume de 1.250 de lei pentru că este medic la Spitalul Judeţean Suceava. După ce l-a plătit, bărbatul din Fălticeni şi-a dat seama că a fost păcălit şi a anunţat Poliţia.

El s-a mai dat drept inspector sanitar şi mergea în controale la firme pe care le amenda pentru presupuse nereguli depistate, cu suma maximă de 100 de lei.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?