Terenurile agricole lucrate ar putea fi scutite de la plata impozitului local (proiect)

Terenurile agricole lucrate ar putea fi scutite de la plata impozitului local (proiect)

Terenurile agricole lucrate se vor scuti de la plata impozitului local, iar cele nelucrate timp de doi ani consecutiv ar putea avea un impozit de până la 100 de lei/hectar, se arată într-un proiect de ordonanță publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

'Se vor scuti de la plata impozitului pe teren terenurile agricole lucrate, iar pentru terenurile agricole nelucrate timp de doi ani consecutiv, consiliul local poate majora impozitul pe teren cu până la 100 lei/ha, începând cu al treilea an, în condițiile stabilite prin hotărâre a consiliului local', se arată în nota de fundamentare.

Potrivit acestuia, nu se va datora impozitul pe mijloacele de transport pentru mijloacele de transport agricole de tipul tractoarelor, utilajelor agricole și altor mijloace de transport agricole, utilizate efectiv în domeniul agricol, deținute de persoanele fizice autorizate care obțin venituri din activitatea agricolă, precum și de persoanele juridice care îndeplinesc anumite condiții.

Conform sursei citate, agricultura și dezvoltarea satului românesc reprezintă o prioritate absolută în programul de guvernare. Astfel, spune nota de fundamentare, prin noile politici agricole, sectorul agricol trebuie să devină un motor de creștere economica și o sursă de locuri de muncă pentru populația din mediul rural.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa