Teroriști de extremă dreapta au imprimat arme 3D pentru a declanșa un „război rasial” în Finlanda

Teroriști de extremă dreapta au imprimat arme 3D pentru a declanșa un „război rasial” în Finlanda

Poliția spune că suspecții împărtășeau ideologii "acceleratoriste" care vizau imigranții și infrastructura pentru a prăbuși societatea.

FOTO: euronews.com

Poliția finlandeză a declarat că a oprit un complot terorist de extremă dreapta care ar fi folosit arme imprimate 3D într-un atac menit să ducă la "prăbușirea societății" într-un război rasial.

Biroul Național de Investigații a declarat că ancheta inițială a vizat doar o simplă infracțiune cu arme de foc, dar în scurt timp au realizat că era vorba de o problemă mai mare care implica cel puțin patru bărbați cu legături cu extrema dreaptă.

Presa locală a relatat că unul dintre bărbații reținuți a fost candidat la alegerile municipale pentru Partidul Finlandez, unul dintre cele patru partide care formează guvernul de coaliție al națiunii nordice.

Bărbații sunt suspectați că au fabricat mitraliere cu ajutorul imprimantelor 3D, precum și alte arme și piese de arme imprimate, într-un garaj închiriat, precum și în locuința unuia dintre suspecți. De asemenea, poliția a confiscat o pușcă, un pistol cu stilou de casă și un pistol cu gaz transformat în armă de foc, precum și imprimante 3D și plante de canabis.

"Conform înțelegerii poliției, țintele atacurilor violente planificate au fost selectate ca ținte pe baza culorii pielii, a opiniilor politice sau a altor opinii ideologice", a declarat comisarul pentru combaterea criminalității Tuomas Kuure, care a declarat reporterilor că bărbații doreau să declanșeze un " război rasial" în Finlanda.

"Pe lângă țintele personale, suspecții au planificat atacuri asupra diferitelor părți ale infrastructurii în conversațiile lor, inclusiv asupra rețelei electrice și a traficului feroviar", a adăugat el.

Poliția spune că bărbații au format un grup radicalizat și au fost instruiți special în tehnologia armelor 3D, în timp ce "se pregăteau să comită un act terorist".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?