Teroristul Mohammad Munaf a părăsit teritoriul României

Teroristul Mohammad Munaf a părăsit teritoriul României

„Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public referitoare la un cetăţean american de origine irakiană, în vârsta de 59 de ani, faţă de care s-a emis decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile, vă informăm, cu respectarea art. 6 alin (1) lit. e) din Regulamentul general privind protecţia datelor, că persoana la care se face referire a părăsit România în intervalul de timp menţionat”, se arată în comunicatul MAI.

Munaf a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru terorism în dosarul răpirii jurnaliştilor Ovidiu Ohanesian, Sorin Mişcoci şi Marie Jeanne Ion în Irak, în luna martie a anului 2005 şi a fost eliberat condiţionat, la începutul lunii iulie, prin decizia Tribunalului Ilfov.

De asemenea, omul de afaceri a fost condamnat în 2008, în lipsă, la 10 ani de închisoare şi plata unor despăgubiri în valoare de 2 milioane de euro. El a fost extrădat din Irak în România în anul 2015, pentru a-şi săvârşi pedeapsa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…