Test în Coreea de Nord: Experimentul confirmă că o ogivă nucleară poate fi montată pe o rachetă (agenția de presă nord-coreeană)

Test în Coreea de Nord: Experimentul confirmă că o ogivă nucleară poate fi montată pe o rachetă (agenția de presă nord-coreeană)

Coreea de Nord a declarat vineri că cel de-al cincilea test nuclear al său îi confirmă capacitatea de a monta o ogivă nucleară pe o rachetă, informează AFP.

"Acest test nuclear a confirmat în final structura și caracteristicile specifice unei ogive nucleare care a fost standardizată astfel încât să poată fi montată pe rachete balistice strategice", a declarat agenția oficială nord-coreeană de presă KCNA.

Testul "a ridicat fără nicio îndoială la un alt nivel tehnologia" Coreii de Nord de a "viza montarea ogivelor nucleare pe rachete balistice".

În martie, conducătorul nord-coreean Kim Jong-Un afirmase că țara sa a reușit să miniaturizeze o ogivă termonucleară care poate echipa o rachetă balistică, ceea ce a fost pus la îndoială de numeroși experți.

Problema miniaturizării este esențială pentru că de ea depinde capacitatea unui vector de a transporta arme nucleare până la o țintă aleasă.

Coreea de Nord a mai afirmat că a dezvoltat o rachetă cu rază lungă de acțiune, capabilă să atingă continentul american, fapt tratat cu scepticism de unii experți.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură de proporții la Rapid: Mircea Lucescu, contract pe 5 ani ca manager general

2 Cele mai noi date despre pensionarii din România

3 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

4 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

5 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”