Testele pentru coronavirus se vor efectua, de joi, şi la Braşov

Testele pentru coronavirus se vor efectua, de joi, şi la Braşov

Testele pentru depistarea COVID-19 se pot efectua, începând de joi, şi la Braşov, la Spitalul de Boli Infecţioase, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Anca Bâtiu.

Conform acesteia, până în prezent, dacă aceste teste erau necesare, potrivit metodologiei aprobate la nivelul Ministerului Sănătăţii, trebuiau efectuate la un centru specializat dintr-o unitate medicală din capitală.

Potrivit sursei citate, până în prezent, la nivelul judeţului Braşov, au fost recoltate teste de la 4 persoane aflate în autoizolare, contacţi ai pacientului de la Suceava, precum şi bărbatul de 41 de ani, aflat în carantină.

Cu acelaşi prilej, purtătorul de cuvânt al DSP a menţionat că nici până la această oră nu se află în posesia rezultatelor pacientei de 67 de ani, care a fost internată cu simptomatologie specifică bolii, duminică seara.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a explicat că, în urmă cu câteva zile, conducerea Spitalului de Boli Infecţioase a achiziţionat un kit care conţine 100 de teste, care a costat 3.450 de lei, aceşti bani urmând să fie suportaţi de la bugetul judeţean, pentru a nu mai fi nevoie să se aştepte decontarea contravalorii acestora de către CAS.

Totodată, Veştea a precizat că întreaga sumă aflată în fondul de rezervă al judeţului, în valoare de 4,35 milioane de lei, va fi folosită, dacă va fi necesar, pentru dotarea spitalelor din subordine cu materialele necesare, dezinfectanţi şi pentru alte cheltuieli în această perioadă, pentru prevenirea răspândirii coronavirus.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, oficialităţile judeţului au anunţat că, începând de miercuri, în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă va fi montat un cort pentru triajul pacienţilor. AGERPRES / (A, AS - autor: Diana Dumitru, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă