Tezaurul lui Vâlcov, trădat de un pașaport expirat! Cum arată banii pe care procurorii i-au găsit la „creierul Guvernului Dăncilă”, când a fost condamnat la 8 ani de închisoare

Tezaurul lui Vâlcov, trădat de un pașaport expirat! Cum arată banii pe care procurorii i-au găsit la „creierul Guvernului Dăncilă”, când a fost condamnat la 8 ani de închisoare

Libertatea  a obținut fotografia în care apar banii din șpagă ai lui Darius Vâlcov: 1,3 milioane de lei și cei 90.000 de dolari.  Descoperiți dintr-un seif, banii au fost așezați de procurori pe mai multe mese și ordonați în funcție de valoarea bancnotelor.

Perchezițiile au arătat că Darius Vâlcov, primar al Slatinei, senator, ministru al finanțelor, iar azi principalul consilier economic al Vioricăi Dăncilă, își ținea averea ascunsă și răspândită, precum narcotraficanții: cash, tablouri și lingouri din aur zidite în pereți sau ținute la prieteni. Imaginea cu banii, din 23 aprilie 2015, arată ca la perchezițiile lui Pablo Escobar!

Vâlcov a negat că ar fi tablourile și banii lui, dar ghinionul său a fost că într-unul dintre locurile unde își ținea averea, acasă la o prietenă, martoră în proces, printre tablouri a fost găsit și un pașaport expirat, pe numele lui Darius Vâlcov!

În timpuria primăvară franțuzească a anului 2013, galeriile de artă din Paris au primit un client neașteptat. Un bărbat brunet, în apropierea vârstei de 40 de ani, care nu rupea o boabă de franceză și se adresa managerilor de colecții în engleză, a cumpărat cu o frecvență neobișnuită obiecte de artă de valoare mică și medie.

Din martie și până în mai, bărbatul misterios a lăsat în galerii sume în valoare totală de jumătate de milion de euro. Numele lui este Darius Vâlcov.

Deputatul PSD Bărbulescu a predat seiful la Poliție: „E al lui Darius Vâlcov!” Pe 20 martie 2015, deputatul PSD Daniel Bărbulescu predă un seif Poliției. „E al lui Darius Vâlcov! Ne-a pus să-l mutăm dintr-un loc în altul”, spun Bărbulescu și un alt martor, B., în locuința căruia ajunsese ultima oară casa de valori.

Deputatul Bărbulescu e prietenul lui Darius Vâlcov, iar primarul i-a botezat copiii. Dar amicițiile se dizolvă în acidul fricii. E anchetă penală.

Procurorii DNA deschid seiful și consemnează:

Cu prilejul activităţii judiciare de desigilare a seifului, din data de 23.03.2015, în prezenţa apărătorilor aleşi ai inculpaţilor, s-a constatat că în el se aflau sumele de: 90.000 dolari; 1.323.850 lei; 3 lingouri de aur, în total 3 kilograme, iar în colet au fost identificate 3 tablouri inscripţionate Aurel Acasandrei, Jean Cocteau şi Renoir.

Sumele de bani, lingourile de aur şi tablourile au fost fotografiate în prezenţa aceloraşi persoane şi sunt prezentate în planşa fotografică din data de 23.03.2015, aflată în dosarul de urmărire penală. Darius Vâlcov a picat întrebarea cu mita la detectorul de minciuni Aceste valori nu apar în declarațiile de avere ale primarului Slatinei.

De unde are banii, aurul și tablourile?

Darius Vâlcov susține că nu-i aparțin. Vâlcov a fost pus la detectorul de minciuni şi, întrebat fiind dacă a primit mită, el a răspuns „Nu”, dar s-a constatat că „răspunsul a provocat modificări specifice comportamentului simulat”.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro