Thailanda: În urma criticilor, regele a dispus măsuri pentru ca trecerea coloanei sale să nu mai paralizeze traficul

Thailanda: În urma criticilor, regele a dispus măsuri pentru ca trecerea coloanei sale să nu mai paralizeze traficul

Regele Vajiralongkorn al Thailandei a dispus poliţiei schimbări în dispozitivul de securitate pentru a evita problemele de trafic provocate de deplasările familiei regale, după mai multe luni de critici primite din partea populaţiei pe reţelele sociale, a anunţat luni guvernul, citat de agenţia EFE.

Ca urmare a ordinului regal, poliţia a conceput noi reglementări care au în vedere rezervarea pentru coloana regală doar a unor benzi din calea rutieră, în loc de întreruperea totală a circulaţiei pe respectivul drum, a explicat purtătoarea de cuvânt a executivului thailandez, Narumon Pinyosinwat, pe contul său de Facebook.

Într-un clip video explicativ difuzat luni de guvern, în care sunt explicate noile dispoziţii, se arată că regele este conştient şi preocupat de faptul că deplasările zilnice ale thailandezilor pot fi afectate de coloanele rutiere ale familiei regale.

Măsura a fost aprobată, notează EFE, după un val neobişnuit de critici pe reţelele sociale faţă de haosul provocat de deplasările membrilor familiei regale în traficul din Bangkok, unul din oraşele cu cea mai mare aglomeraţie rutieră din lume.

Hashtag-ul #Coloanaregală, în thailandeză, a fost o temă importantă pe Twitter în luna octombrie, când numeroşi utilizatori s-au plâns că au rămas blocaţi mai multe ore în centrul capitalei, dar şi în decembrie, când un pod de ieşire din oraş a fost închis pentru a permite trecerea monarhului care plecase să-şi recepţioneze noul iaht.

Criticile faţă de familia regală au continuat la finalul anului când mai multe zone din sudul Thailandei, inclusiv parcul naţional Phi Phi, unul din principalele obiective turistice din ţară, au rămas închise publicului pentru vacanţa prinţesei Sirivannavari, fiica cea mică a regelui.

Criticile deschise la adresa monarhiei au fost foarte neobişnuite în Thailanda, ţară cu una din reglementările de lezmaiestate cele mai dure din lume, cu pedepse de până la 15 ani de închisoare, ceea ce face imposibilă de asemenea orice dezbatere publică privitoare la deciziile monarhului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urmează „îngroparea” definitivă a lui Băsescu?

2 VIDEO Priviți, primele imagini cu „dihăniile” americane HIMARS în acțiune în Ucraina!

3 Nu, nu este un desen de bășcălie! Armata belarusă desfășoară în zonele de frontieră tancuri false din lemn!

4 Asta e din ciclul / Judecați voi...

5 ULTIMA ORĂ Disensiuni la vârful Ucrainei? / Zelenski vrea să-l demită pe șeful serviciului de spionaj, Ivan Bakanov, cu care este prieten din copilărie