Thailanda: Un magnat din domeniul construcţiilor, condamnat la peste 3 ani de închisoare pentru braconaj

Thailanda: Un magnat din domeniul construcţiilor, condamnat la peste 3 ani de închisoare pentru braconaj

Curtea Supremă din Thailanda a menţinut, miercuri, verdictul de vinovăţie pronunţat împotriva magnatului în domeniul construcţiilor Premchai Karnasuta, care va executa o pedeapsă de peste trei ani de închisoare după ce a pierdut apelul final într-un caz celebru referitor la braconajul animalelor din specii protejate, informează Reuters.

Premchai, preşedintele celei mai mari companii de construcţii din Thailanda, Italian-Thai Development, a fost condamnat în 2019 de către o instanţă penală pentru infracţiuni printre care se numără braconajul într-o rezervaţie cu faună sălbatică, braconajul de specii protejate şi deţinere de arme de foc fără autorizaţie.

Curtea Supremă a menţinut o hotărâre a Curţii de Apel din 2019 prin care era menţinută decizia instanţei inferioare, potrivit Biroului procurorului general.

Nici Premchai, nici avocaţii săi sau compania lui nu au putut fi contactaţi imediat pentru comentarii.

Cazul său a stârnit un mare interes public în 2018, când Premchai, şoferul lui şi un vânător au fost găsiţi în rezervaţia Thungyai Naresuan Wildlife, lângă mai multe animale moarte din specii protejate, printre acestea numărându-se un fazan Kalij şi un leopard negru indochinez.

''Acest caz demonstrează că în cazul în care comiteţi o infracţiune, indiferent dacă sunteţi bogat sau sărac, veţi fi urmăriţi din punct de vedere legal'', a declarat Prayut Bejraguna, purtător de cuvânt al Biroului procurorului general.

Activiştii pro-democraţie thailandezi au adoptat leopardul negru ca simbol pentru ceea ce este considerată o cultură a impunităţii în Thailanda pentru persoanele bogate şi influente.

Hotărârea Curţii Supreme a fost definitivă în cazul lui Premchai, care anterior şi-a cerut scuze pentru cazurile de braconaj.

Premchai va executa trei ani şi două luni de închisoare, în timp ce şoferul său şi vânătorul vor executa pedepse mai mari cu trei luni, respectiv şapte luni.

Magnatul a pierdut, de asemenea, recursurile împotriva hotărârilor din cazuri separate referitoare la mituirea autorităţilor şi deţinere ilegală de arme de foc, pentru care a fost condamnat la închisoare de un an, respectiv şase luni. Pentru ambele sentinţe el a depus recurs la Curtea Supremă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...