The Economist: Muniţia de calibru sovietic se epuizează în Ucraina şi Europa

The Economist: Muniţia de calibru sovietic se epuizează în Ucraina şi Europa

În Ucraina şi în ţările europene, muniţia corespunzătoare armelor ce funcţionează sub standarde sovietice şi ruseşti se epuizează. Acest lucru a fost raportat miercuri pe site-ul său de săptămânalul britanic The Economist.

Citându-l pe Michael Kofman, şeful programului de studii pentru Forţele Armate ale Federaţiei Ruse al Centrului American de Analiză Navală, publicaţia notează că stocurile unor tipuri de muniţie de calibru sovietic au fost epuizate sau sunt aproape de epuizare în Ucraina. The Economist clarifică faptul că, în timp, acestea se vor sfârşi în ţările care au fost membre ale Pactului de la Varşovia, prin urmare, pe măsură ce conflictul din Ucraina se prelungeşte, rolul armelor standard NATO furnizate Kievului de către Statele Unite şi ţările europene va creste.

Pe pagina sa de Twitter, Shashank Joshi, comentator militar pentru The Economist, adaugă că, potrivit unui reprezentant al Ministerului Apărării al uneia dintre ţările europene, stocurile de muniţie standard sovietică din Europa sunt foarte aproape de a fi epuizate. "În trei luni se vor termina deja. Nu mai sunt", a spus sursa, adăugând că creşterea rapidă a inflaţiei va face toate tipurile de muniţie mult mai scumpe.

The Economist mai subliniază că unele dintre ţările europene rămân fără acele tipuri de arme care au fost furnizate în cantităţi mari Ucrainei, în primul rând ATGM şi MANPADS. Creşterea rapidă a producţiei pe termen scurt poate fi o provocare. Acest lucru poate deveni un obstacol în drumul către o aprovizionare stabilă a Ucrainei cu arme europene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...