The Lancet: Un cocktail de trei medicamente reduce semnificativ simptomele pacienților cu COVID-19

The Lancet: Un cocktail de trei medicamente reduce semnificativ simptomele pacienților cu COVID-19

Cercetătorii din Hong Kong au descoperit că pacienții cu COVID-19 se recuperează mai rapid dacă sunt tratați cu un cocktail din trei medicamente antivirale, administrat la scurt timp după apariția simptomelor.
 
Studiul, publicat în Lancet, arată că trei medicamente au un rol foarte important în procesul clinic: interferon beta-1b - un medicament utilizat pentru tratarea sclerozei multiple, lopinavir-ritonavir - medicamente HIV și ribavirina - utilizată pentru tratarea hepatitei.

Tratamentul trebuie început în medie la cinci zile după începerea simptomelor. Pacienților internați la mai mult de șapte zile de la debutul simptomelor nu li s-a administrat interferon din cauza îngrijorărilor că ar putea provoca inflamații, deși studiul arată că interferonul a fost cheia pentru scurtarea timpului de recuperare.

Cei care au luat toate cele trei medicamente au testat negativ în șapte zile în medie (între cinci și 11 zile) - „semnificativ” mai scurt decât media de 12 zile pentru ceilalți, tratați funcție de simptome.

Foarte important, la pacienții tratați cu cele trei medicamente s-a constatat o atenuare completă a simptomelor după patru zile, comparativ cu opt în medie pentru grupul de control.

Tratamentul nu a avut reacții adverse și se dovedește a reduce și riscul pentru lucrătorii din domeniul sănătății prin reducerea duratei și a cantității virale transmisibile și se recomandă pentru o experimentare mai amplă.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 Cine este senatorul PSD, Ion Ganea, care a dat peste cap planurile lui Marcel Ciolacu de a amâna alegerile: Fo…

5 ULTIMA ORĂ Dispar sistemele IT ale ministerelor și agențiilor guvernamentale, administrația centrală se va mut…