The New York Times: Interdicția lui Trump la adresa țărilor musulmane este 'lașă' și 'periculoasă'

The New York Times: Interdicția lui Trump la adresa țărilor musulmane este 'lașă' și 'periculoasă'

Cotidianul american The New York Times a atacat dur, duminică, într-un editorial, ordinul executiv prin care președintele Donald Trump a interzis intrarea în SUA a cetățenilor din șapte țări majoritar musulmane, o decizie pe care ziarul a calificat-o drept "lașă" și "periculoasă", informează EFE.

Ziarul new-yorkez consideră că ordinul executiv al lui Trump "nu are nicio logică", este contrar Constituției și este impregnat de xenofobia și islamofobia care i-au marcat și campania electorală.

În editorialul său, The New York Times amintește suferințele pe care noile măsuri privind imigrația le-au provocat familiilor și refugiaților și face o trecere în revistă a consecințelor negative pe care le-ar putea avea. "Faptul că ordinul, cu o amploare uriașă și inflamator în formularea sa, a fost emis chiar de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului spune multe despre cruzimea președintelui și despre indiferența pe care o resimte față de istorie", scrie publicația citată.

The New York Times atrage totodată atenția asupra faptului că măsura invocă drept motiv atentatele din 11 septembrie 2001, în timp ce scutește de această interdicție țările din care proveneau teroriștii care au atacat SUA, țări cu care, "cine știe, poate nu întâmplător", familia Trump are interese de afaceri.

"Nedreptatea acestei noi politici trebuie să fie suficientă pentru ca tribunalele, Congresul și membrii responsabili din administrația domnului Trump să o anuleze imediat", continuă The New York Times. Pentru publicația citată, republicanii care păstrează tăcerea sau care sprijină în mod tacit decizia lui Trump "trebuie să recunoască că istoria îi va ține minte ca pe niște lași".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu