The Times: Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

The Times: Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

Președintele Putin redistribuie cu disperare mii de trupe rusești în sudul Ucrainei pentru a preveni o înfrângere umilitoare, mutând forțe din Donbas pentru a susține trupele împărțite precar pe două maluri ale râului Nipru, scrie The Times .

<< Întăririle aduc forța rusă totală în zonă la peste 25.000 de soldați, a declarat pentru The Times o echipă de recunoaștere și informații ucrainene, adăugând că nouă grupuri de luptă ruse, fiecare între 500 și 800 de oameni, au fost mutate acolo din Donbas și Crimeea.

„Din păcate, Boris Johnson nu ne-a oferit rachetele cu rază mai mare de acțiune de care aveam nevoie pentru a-i lovi pe drum”, a rânjit sergentul „Hulk”, de 47 de ani, comandantul herculeean al unei echipe de informații a Brigăzii 28 Mecanizate. „Dar avem totuși o surpriză pregătită pentru ruși.”

Peste 10.000 de soldați ruși se află acum pe malul de vest al Niprului, despărțiți de liniile de alimentare cu o jumătate de milă acvatică și trei poduri, dintre care două au fost avariate de rachetele Himars lansate de forțele ucrainene.

Exploziile scăzute ale focului de artilerie reverberează de-a lungul valurilor Bugului de Sud în timp ce mătură orașul distrus Mykolaiv. Afluentul, Inhul, face o curbă de protecție în jurul locuitorilor săi șocați de obuze înainte ca apele să se unească cu cele ale Niprului și ale Inhulețului, revărsându-se apoi în Marea Neagră. Aceste patru râuri formează caracteristicile definitorii ale bătăliei pentru sudul Ucrainei.

Inamicul a fost atras de anunțurile ucrainene privind o contraofensivă în sud, solicitările civililor să evacueze zona și o recuperare lentă, dar constantă, a teritoriului din zonă. Batalionul lui Hulk este vârful de lance al acestor eforturi. La sud-est de Mykolaiv, ucrainenii au avansat linia frontului cu o milă și jumătate în această lună.

„Nu avem artileria în masă a rușilor, așa că trebuie să avansăm încet în grupuri mici, pe furiș”, a spus el. „Mai întâi echipele noastre de recunoaștere merg și ocupă poziții de observație. Apoi infanteria noastră se deplasează pentru a le asigura. Mergem mai adânc și iar ei ne urmează. Suntem barosul care face găuri în perete. Construirea de fortificații este o muncă grea, așa că preferăm să le luăm pe cele rusești.”

Atacurile ucrainene devin din ce în ce mai îndrăznețe. Luna trecută, o forță de operațiuni speciale s-a filmat intrând direct în Herson, luând cu asalt o clădire și eliberând cinci prizonieri ucraineni pentru care un grup de soldați ruși cerea răscumpărare.

Aceste pătrunderi în prima linie a Rusiei, întinse pe mai mult de 200 de mile spre Mariupol, au forțat scăderea Kremlinului spre sud. Cu toate acestea, nucleul bărbaților mutați din Donbas sunt trupele rusești de asalt aeropurtate, potrivit consilierului militar al președintelui Zelenski, Oleksiy Arestovici, și există semne că rușii plănuiesc o încercuire a orașului Mykolaiv dinspre nord-vest.

Această manevră este necesară pentru a muta Himars-urile din raza de acțiune a podurilor din Herson. Și dacă scopul lui Putin este de-a captura Odesa, oamenii săi vor trebui să treacă Bugul de Sud. Singura opțiune viabilă este podul din Mykolaiv.

Întăririle rusești ocupă deja poziții în afara orașului. „Brigada rusă 305 – noi o numim Brigada Mașinilor de Spălat, pentru că au jefuit Irpinul – tocmai a sosit pe linia noastră de front”, a spus „Mama” 34, medicul echipei de informații.

Optimismul armatei ucrainene din sud este temperat, totuși, de devastările din fiecare noapte din Mykolaiv și de experiența infernală a compatrioților lor din Donbas, care au îndurat săptămâni de foc concentrat al artileriei ruse. „Aceasta este o forță de artilerie masivă, trebuie s-o luăm în serios”, a spus Hulk, al cărui frate a fost capturat în est și ținut în închisoare lângă Olenivka. Săptămâna trecută, rușii au spus că acolo au fost uciși 50 de soldați ucraineni, victime, susțineau ei, ale unei lovituri ucrainene.

Cu toate acestea, imaginile din satelit par să arate că rușii au săpat acolo morminte înainte de explozie, iar Kievul a acuzat Moscova că a încercat să ascundă un masacru al prizonierilor ucraineni. „Știu că erau în viață înainte de explozie. Acum habar n-am”, se strâmbă Hulk.

O nouă ofensivă rusească aici se bazează pe aprovizionarea peste Nipru. Videoclipurile postate pe canalele de socializare din Rusia par să arate că poduri de pontoane sunt încărcate pe camioane vechi KRAZ-255 din anii 1980, probabil luate din depozitele din epoca sovietică. Fotografiile din satelit au arătat că feriboturile rusești remorchează provizii pe calea navigabilă pe secțiuni de pod cu pontoane, dar acest lucru nu poate înlocui podurile rutiere, spun experții.

„Nu poți compensa cu un ponton un pod de autostradă cu patru benzi, chiar dacă ai pune patru pontoane unul lângă celălalt. Este ceva ce rușii au calculat greșit când au decis să treacă Niprul”, a spus Oleksiy Melnyk, colonel în retragere și director la Centrul Razumkov, un think tank ucrainean.

Traversarea cu feribotul este lentă și nu ar permite forțelor ruse să reacționeze sau să se retragă rapid în cazul unei ofensive ucrainene, a adăugat el, dar construirea unui pod de ponton complet ar fi riscantă. „Mai ales acum, cu capabilitățile ucrainene de a oferi lovituri de precizie. Este o problemă să distrugi un pod de beton, care a încasat opt ​​rachete. Însă pentru un ponton nu-i nevoie decât de-o singură lovitură.”

Himars-urile precise ale Ucrainei, echipate cu rachete care au o rază de acțiune de 53 de mile, au vizat depozitele de arme și întăririle rusești din spatele liniei frontului. Un atac recent a distrus complet un tren militar de 40 de vagoane plin de muniție și echipamente. De asemenea, au erodat apărarea antiaeriană rusă.

Acest lucru a permis forțelor aeriene ucrainene să efectueze mai multe ieșiri peste zonă, culminând cu ceea ce observatorii au descris drept un „atac masiv” asupra pozițiilor inamice din regiunea Herson. „Cred că orcilor le lipsesc deja sisteme de apărare aeriană, pentru că au fost „haliți” de către Himars”, a scris Serghei Naumovici, un blogger militar ucrainean. „Este prima dată când are loc un atac aerian la scară atât de mare din partea Forțelor Armate ale Ucrainei asupra acestor poziții.”

Așezată între râuri vaste și mare, forța rusă divizată pare să fie într-o poziție precară. Capitalul politic al lui Putin nu-și poate permite să piardă Hersonul, singurul oraș ocupat intact, dar agățarea de malul de vest al Niprului ar putea duce la o înfrângere dezastruoasă. „Moscova are două opțiuni”, a spus Hulk. „Să se retragă acum sau se uite la soldații ei cum încearcă să înoate.”>>


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa