Theodor Paleologu este candidatul PMP la alegerile prezidențiale. Băsescu: „Îi poate încurca pe Dăncilă și Barna”

Theodor Paleologu este candidatul PMP la alegerile prezidențiale. Băsescu: „Îi poate încurca pe Dăncilă și Barna”

Conducerea PMP a adoptat prin vot propunerea lui Traian Băsescu de a-l susține  Theodor Paleologu drept candidat al partidului  la alegerile prezidențiale. ”Candidatul PMP la alegerile prezidențiale este Theodor Paleologu. Purtatorul de cuvânt al campaniei prezidențiale si al partidului este Mihail Neamțu”, s-a anunțat pe contul de Facebook al PMP.

—————————————————————————————————————————–

Președintele de onoare al PMP, Traian Băsescu, l-a prezentat pe Theodor Paleologu conducerii partidului ca propunere a sa pentru candidatura la alegerile prezidențiale. Băsescu susține că Paleologu ”îi poate încurca” pe Dan Barna și Viorica Dăncilă astfel încât măcar unul dintre ei să nu mai ajungă în turul II. În plus, fostul șef al statului l-a propus pe Mihail Neamțu ca purtător de cuvânt al PMP

Traian Băsescu a ținut un discurs la începutul ședinței conducerii partidului în care a prezentat motivul pentru care îl propune pe Theodor Paleologu, dar nu a rămas până la finele ședinței.

Președintele de onoare al PMP a spus că partidul trebuie să iasă ”de la limita de jos a solvabilității politice”, în care este trecut cu greu ppragul electoral de 5%. Acesta a spus că PMP ar trebui să fie un partid de 10% în 2020 și să crească la 20-30% în 2024.

”Este clar că avem nevoie și de alt electorat care poate fi adus de oamenii pe care vi-i propun. Am testat cinci candidați dintr-o zonă puțin alta decât zona noastră electorală, m-am îndreptat către intelectualii care pe mine m-au sprijinit extraordinar în primul mandat. Și în al doilea, dar până la tăierea salariilor. Nu vreau să-i spun pe cei care nici azi nu și-au revenit” a spus Băsescu.

”Trebuie să vă fac azi două propuneri: pe Toader Paleologu pentru candidatura la alegerile prezidențiale și pe Mihail Neamțu pentru funcția de purtător de cuvânt al partidului și al campaniei electorale. Conducerea campoaniei și-o va asuma președintele partidului având în vedere că nu candidează”, a continuat europarlamentarul.

Băsescu a precizat că, dacă liderii PMP, nu vor fi de acord cu propunerile sale, candidatul partidului va fi președintele Eugen Tomac. ”Sper ca Toader  să-i încurce rău pe Barna și pe Dăncilă și încurcatul ăsta ar putea face ca niciunul dintr ei să nu intre în turul II (…) Neamțu extrem de impetuos, va trebuie să se pondereze că nu trebuie să omoare pe nimeni în campanie”, a spus Traian Băsescu

”Așa cum suntem, am trecut de fiecare dată pragul, dar l-am trecut cu sufletul la gură, trebuie să recunoșteți și nu se știe când apare accidentul”, a avertizat președintele de onoare înainte de a ieși din sală.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”