Ți se face silă/O procuroare PSD din Oravița a dat în judecată statul pentru diurna primită în weekend și în concediu

Ți se face silă/O procuroare PSD din Oravița a dat în judecată statul pentru diurna primită în weekend și în concediu

Prim-procuroarea Parchetului Judecătoriei Oravița, Otilia Isac (fostă Micloșină), se judecă cu Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS) pentru diurna primită în weekend și în concedii în perioada 2014-2017 pe când era detașată drept consilier juridic la ANRSPS, informează  expressdebanat.ro .

În joc este suma de aproape 33.000 de lei. Fiind detașată să lucreze în alt oraș decât cel de domiciliu, Otilia Isac (Micloșină) a beneficiat de diurnă de detașare. Așa a încasat diurnă de peste 115.000 de lei.

În urma unei adrese a Parchetului General, în care se arăta că diurna se plătește doar pentru zilele lucrate efectiv, nu și pentru zilele de weekend sau concediu, Administrația Națională a Rezervelor de Stat a re-făcut calculele și a ajuns la concluzia că i-a plătit Otiliei Isac (Micloșină) cu aproape 33.000 de lei mai mult decât i se cuvenea. Prin urmare, instituția din subordinea MAI i-a cerut fostei angajate să restituie suma în cauză, notează expressdebanat.ro.

Procuroarea a refuzat și s-a ajuns la  proces la Tribunalul Caraș-Severin , unde procuroarea a pierdut.

”Obligă intimata (Otilia Isac n.r.) la restituirea către reclamantă (ANRSPS – n.r.) a sumei de 32.734 lei, reprezentând c/v diurnă încasată necuvenit pentru perioada 07.12.2015-19.05.2017, sumă actualizată cu rata inflației”, a fost decizia instanței. Acum, procesul a ajuns în  apel la Curtea de Apel Timișoara.

Cât de diurna de detașare. Potrivit legii, magistrații detașați cu locul de muncă în altă localitate decât cea de domiciliu încasează diurnă de detașare reprezentând 2% din salariul brut.

Spre exemplu, potrivit ultimei declarații de avere din 2019 actuala șefă a CSM, judecătoarea Rodica Țînț, a încasat în 2018 diurnă de detașare de peste 128.000 de lei, diurnă delegație internă peste 10.000 de lei și diurnă delegație externă 168 de euro. Judecătoarea Țînț are domiciliu în Brașov și lucrează în București ca membru CSM. În plus, statul i-a decontat și cheltuieli de transport de peste 17.000 de lei și chiria din București de peste 30.000 de lei.

Cine e procuroarea Otilia Isac fostă Micloșină. Potrivit propriilor declaraţii de avere şi interese, în 2012, Otilia Micloşină era asistent la cabinetul ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu. În 2009, a candidat pentru un loc în CSM, însă nu a câștigat. A fost detașată apoi director adjunct al DGA din cadrul MAI și ulterior consilier juridic la Rezervele Statului. Potrivit unor surse judiciare, procuroarea a fost susținută de liderul PSD Ion Mocioalcă și fostul ministru de Interne, Gabi Oprea.

Numele procuroarei a apărut și în dosarul de corupție de la Universitatea ”Eftimie Murgu”, unde ea era titularul cursurilor Drept European şi Relaţii Internaţionale. Asistenta ei, Ruxandra Ghiţă, a fost pusă sub acuzare pentru luare de mită şi plasată sub control judiciar pentru că a primit un parfum în valoare de 210 lei de la investigatoarea sub acoperire pentru a o trece examenul la cursul de Relaţii Internaţionale.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...