Tillerson a vizitat închisoarea din Hanoi unde a fost ținut prizonier McCain

Tillerson a vizitat închisoarea din Hanoi unde a fost ținut prizonier McCain

Secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a vizitat sâmbătă, la scurt timp după sosirea sa la Hanoi, vestigiile transformate în muzeu ale unei închisori unde au fost ținuți prizonieri militari americani capturați în timpul războiului din Vietnam, cel mai celebru dintre aceștia fiind senatorul republican John McCain, relatează AFP.

Rex Tillerson, care îl însoțește pe președintele Donald Trump în turneul din Asia, a ținut să viziteze celebra închisoare Hoa Lo, supranumită 'Hanoi Hilton' de prizonierii de război americani încarcerați acolo.

Cea mai mare parte a închisorii a fost distrusă în anii 1990, dar restul clădirii a fost transformat în muzeu.

John McCain, fost pilot militar, a fost nevoit să se catapulteze după ce avionul său a fost doborât deasupra orașului Hanoi, în 1967. Capturat de nord-vietnamezi, el a fost ținut prizonier timp ce 5 ani, suferind torturi, interogatorii și condiții îngrozitoare de detenție.

O fotografie celebră îl arată pe John McCain, rănit, în timp ce este scos dintr-un lac din Hanoi în care se aruncase cu parașuta după doborârea avionului său.

Potrivit unor colaboratori din Departamentul de Stat, Rex Tillerson a cerut în mod special să viziteze, în scurta sa ședere la Hanoi, închisoarea și lacul respectiv.

Senatorul McCain a fost una din puținele voci critice la adresa lui Donald Trump din rândurile republicanilor, provocând uneori chiar furia acestuia.

În timpul campaniei electorale, Trump, care a reușit să evite de cinci ori recrutarea pentru a nu fi trimis în Vietnam, l-a luat în derâdere pe McCain pentru faptul că s-a lăsat capturat.

'Nu e un erou de război. Îmi plac oamenii care nu sunt capturați, OK?', a lansat el cu violență.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

2 Secretul Mykonosului, dezvăluit de Ramona Olaru! Ce fac „fetițele” noastre cu miliardarii

3 Scandal sexual în handbalul românesc

4 De citit!

5 Așa o fi?