Tim Cook către angajații Apple: Mulțumesc pentru sprijin, decriptarea iPhone-ului ar putea fi un precedent periculos

Tim Cook către angajații Apple: Mulțumesc pentru sprijin, decriptarea iPhone-ului ar putea fi un precedent periculos

Directorul executiv al Apple, Tim Cook, a trimis un mesaj electronic angajaților companiei, în care le vorbește despre poziția adoptată față de cererea Biroului Federal de Investigații (FBI) de punere în aplicare a ordinului judecătoresc pentru decriptarea iPhone-ului unuia din atacatorii de la San Bernardino.

În mesajul transmis, Tim Cook le-a mulțumit tuturor angajaților Apple pentru sprijinul exprimat, dar și utilizatorilor produselor mobile ale companiei, care au trimis la rândul lor mesaje de susținere pentru conducerea Apple, cerându-le să nu cedeze cererii FBI, scriu theverge.com și Buzzfeed.com.

''Un veteran cu 30 de ani în slujba armatei americane ne-a scris următoarele — La fel ca libertatea mea, voi considera întotdeauna propria intimitate ca o comoară'', a scris Tim Cook în mesajul trimis angajaților companiei, incluzând unul din mesajele de sprijin primit de Apple de la clienții companiei.

''Cererea exprimată în ordinul respectiv ar putea stabili un precedent periculos care amenință libertățile civile ale fiecărui cetățean'', a mai scris Cook în mesajul către angajații Apple, menționând totodată că oamenii au încredere că Apple le protejează datele, iar acele informații reprezintă o parte importantă a vieții fiecăruia. ''Apple este o companie americană unică și nu îi este la îndemână să fie de cealaltă parte față de poziția guvernului într-un caz care privește drepturi și libertăți civile pe care guvernul trebuie să le protejeze'', a mai transmis Tim Cook.

Șeful Apple a lansat o propunere pentru rezolvarea acestei chestiuni: guvernul federal să își retragă cererea și, după cum au propus unii membri ai congresului american, să fie formată o comisie de experți în informații de securitate națională, tehnologie și libertăți civile care să dezbată implicațiile privind aplicarea legii, securitatea națională, intimitatea și libertăți personale, conform theverge.com . Tim Cook a transmis că Apple este dispusă să participe la această dezbatere.

(AS-autor: Liviu Tatu, editor: Lelia Bretan, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…