Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Tim Cook către angajații Apple: Mulțumesc pentru sprijin, decriptarea iPhone-ului ar putea fi un precedent periculos

Directorul executiv al Apple, Tim Cook, a trimis un mesaj electronic angajaților companiei, în care le vorbește despre poziția adoptată față de cererea Biroului Federal de Investigații (FBI) de punere în aplicare a ordinului judecătoresc pentru decriptarea iPhone-ului unuia din atacatorii de la San Bernardino.

În mesajul transmis, Tim Cook le-a mulțumit tuturor angajaților Apple pentru sprijinul exprimat, dar și utilizatorilor produselor mobile ale companiei, care au trimis la rândul lor mesaje de susținere pentru conducerea Apple, cerându-le să nu cedeze cererii FBI, scriu theverge.com și Buzzfeed.com.

''Un veteran cu 30 de ani în slujba armatei americane ne-a scris următoarele — La fel ca libertatea mea, voi considera întotdeauna propria intimitate ca o comoară'', a scris Tim Cook în mesajul trimis angajaților companiei, incluzând unul din mesajele de sprijin primit de Apple de la clienții companiei.

''Cererea exprimată în ordinul respectiv ar putea stabili un precedent periculos care amenință libertățile civile ale fiecărui cetățean'', a mai scris Cook în mesajul către angajații Apple, menționând totodată că oamenii au încredere că Apple le protejează datele, iar acele informații reprezintă o parte importantă a vieții fiecăruia. ''Apple este o companie americană unică și nu îi este la îndemână să fie de cealaltă parte față de poziția guvernului într-un caz care privește drepturi și libertăți civile pe care guvernul trebuie să le protejeze'', a mai transmis Tim Cook.

Șeful Apple a lansat o propunere pentru rezolvarea acestei chestiuni: guvernul federal să își retragă cererea și, după cum au propus unii membri ai congresului american, să fie formată o comisie de experți în informații de securitate națională, tehnologie și libertăți civile care să dezbată implicațiile privind aplicarea legii, securitatea națională, intimitatea și libertăți personale, conform theverge.com. Tim Cook a transmis că Apple este dispusă să participe la această dezbatere.

(AS-autor: Liviu Tatu, editor: Lelia Bretan, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mutul tace și le face! Da, ambasadoarea României, reprezentanta Guvernului Dăncilă, a votat MUIE PSD!

2 BREAKING Comisia juridică din PE îi cere Rovanei Plumb explicații suplimentare despre declarațiile de avere și…

3 ULUITOR! Fostul șef al Transelectrica a dispărut! Coșea, dezvăluiri incredibile din ședință! „M-a sunat dna An…

4 RoMAFIA / Leana, liberă și multimilionară în euro, sfidează cu o ținută de zi de 10.000 de euro

5 DEMENȚĂ la Antena 3! Kovesi, atacată cu titluri de o jegoșenie fără precedent! Când s-a dat rezultatul ziceai …

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta