Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

TIMID, încep RECUPERĂRILE / Fiscul le-a lăsat pe fiicele lui Voiculescu și pe Marian Iancu fără acțiuni la o fermă, respectiv o stație de carburanți

Acțiunile deținute de Camelia și Corina Voiculescu, fiicele lui Dan Voiculescu, la ferma Sanagra, fosta Grivco Agro Mureș, și sechestrate pentru recuperarea prejudiciului de 60 milioane de euro calculat în contul omului de afaceri au fost vândute de Fisc, cu 3,1 milioane de lei. În paralel, Fiscul a vândut și o stație de carburanți din Timișoara a omului de afaceri Marian Iancu, condamnat în dosarul Rafo, scrie Profit.ro.

La jumătatea lunii octombrie, Fiscul a scos la vânzare 306 acțiuni deținute la Sanagra de Camelia Voiculescu (reprezentând întreaga sa participație de 34,3% din capitalul firmei) și 351 de acțiuni ale Corinei Voiculescu (39,4%), pe care le-a evaluat la 1,4 milioane lei, respectiv 1,6 milioane lei, plus TVA.

Sanagra, fermă având ca obiect de activitate creșterea bovinelor de lapte, înființată în 1999 în cadrul grupului industrial Voiculescu și Grivco, a fost deținută inițial de Dan Voiculescu, cu 65% din acțiuni. Primul nume al firmei a fost Grivco Agro Mureș.

În 2014, Dan Voiculescu și-a trecut acțiunile pe numele fiicelor sale, firma apărând în atenția opiniei publice în vara anului trecut, când declarația de interese a omului de afaceri a indicat că aceasta a obținut de la Agenția Domeniilor Statului în arendă, prin încredințare directă, un teren de 92 hectare.

După ce în 2012 și 2013 a lucrat pe profit, obținând un rezultat net de 26.844 lei la o cifră de afaceri de 6,1 milioane de lei, respectiv un profit net de 28.899 lei la o cifră de afaceri de 5,6 milioane de lei, ferma a intrat în declin puternic în 2014 și a înregistrat o pierdere de 4,8 milioane de lei, deși cifra de afaceri a urcat la 7,1 milioane de lei.

Fiscul încearcă să recupereze de la Dan Voiculescu 60 de milioane de euro, reprezentând prejudiciul din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care acesta a fost condamnat la închisoare pentru 10 ani pentru folosirea influenței politice la privatizarea frauduloasă a institutului și spălare de bani prin cumpărarea terenului la un preț subevaluat.

În ceea ce îl privește pe Marian Iancu, acesta a fost condamnat la închisoare după ce procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au stabilit că mai mulți oameni de afaceri, printre care și el, au derulat activități comerciale ilicite în care ar fi fost implicate grupul de firme VGB, rafinăria Rafo, societatea Tender și Carom Onești, având ca scop spălarea banilor.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 EXCLUSIV / Guvernul cade în două săptămâni! PUCI în PSD! 23 de parlamentari au constituit un grup „menit să salv…

2 Oreste îl face muci pe Năstase după ce pușcăriașul s-a băgat în seamă acuzându-l pe Iohannis de plagiat!

3 DEMISIE la Digi 24! Alice Iacobescu, cea mai acidă jurnalistă a postului, este în preaviz!

4 Mafia PSD! Vă întrebați de ce se moare în spitale? Citiți pe ce sunt cheltuiți banii și-n buzunarele cui ajung…

5 PSD-ul, pe șișlete?

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou