Timiș: 15 migranți din spațiul afro-asiatic, prinși la frontiera cu Serbia

Timiș: 15 migranți din spațiul afro-asiatic, prinși la frontiera cu Serbia

Două grupuri de migranți formate dintr-un număr total de 15 persoane provenite din spațiul afro-asiatic au fost depistate de polițiștii de frontieră timișeni, vineri, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera dinspre Serbia în țara noastră, prin zonele Sânnicolau Mare și Jimbolia.

''Un polițist de frontieră din sectorul Jimbolia, aflat în serviciu la sistemul de supraveghere pe timp de noapte, a observat la aproximativ 300 m de frontiera cu Serbia un grup de persoane care se deplasa pe jos, peste câmp. Polițiștii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara au declanșat o acțiune specifică, fiind depistate în vegetația din zonă, în apropierea localității Jimbolia, 11 persoane (opt bărbați, o femeie și doi copii) care au fost preluate și transportate la sediul Poliției de Frontieră, pentru cercetări'', arată un comunicat de presă al Poliției de Frontieră Timișoara, remis vineri AGERPRES.

Persoanele în cauză nu aveau documente de identitate asupra lor, iar în urma verificărilor preliminare s-a stabilit că sunt opt cetățeni sirieni, un irakian, un sudanez și un palestinian, adulții au vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, unul dintre cei doi copii are câteva luni și celălalt, doi ani.

Adulții au declarat că au plecat din Serbia cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

La câteva ore după acest incident, polițiștii de frontieră din sectorul Sânnicolau Mare au depistat pe direcția localității de frontieră Colonia Bulgară, patru persoane, o familie de cetățeni irakieni (doi adulți și doi copii), care nu își justificau prezenta în zonă. Grupul a fost condus la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare unde s-a stabilit că persoanele au trecut frontiera din Serbia.

Polițiștii de frontieră timișeni efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind contactate autoritățile sârbe pentru cercetarea în comun a evenimentelor și punerea în aplicare a acordului de readmisie. AGERPRES / (AS — autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frățilă)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

2 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

3 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

4 Interesante amănunte...

5 Imagini care dau fiori soldaților ruși