Timiş: Aproximativ 600 de persoane sunt izolate la domiciliu

Timiş: Aproximativ 600 de persoane sunt izolate la domiciliu

Numărul persoanelor care sunt izolate la domiciliu, în Timişoara, în contextul coronavirusului este de 594, iar patru persoane, doi adulţi şi doi liceeni, colegi de clasă, sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase "Dr. Victor Babeş" cu diagnostic confirmat de infecţie cu COVID-19.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a informat, vineri, că, în urma testelor realizate la Timişoara, în cursul zilei de joi, asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânărul de 16 ani, infectat cu noul coronavirus COVID-19, a fost depistat un nou caz pozitiv, colegă de clasă a băiatului, care s-a aflat în proximitatea acestuia. Tânăra a fost transportata imediat la spital, este asimptomatică şi prezintă o stare de sănătate bună.

Testele de laborator ale celorlalte 25 de persoane, contacţi ai tânărului, sunt negative, acestea fiind izolate la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, conform măsurilor dispuse anterior. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Aura Danielescu, a declarat că, în contextul identificării celei de-a doua eleve cu coronavirus, din aceeaşi clasă cu primul licean confirmat cu COVID-19, le-a transmis directorilor şi tuturor cadrelor didactice mesajul că este important să fie precauţi, să intensifice eforturile de prevenţie şi să accentueze măsurile pe partea de igienă personală şi igienizare a spaţiilor.

"Sunt convinsă că vom trece peste acest episod împreună şi vom gestiona cu mult calm, cu echilibru şi dexteritate tot ceea ce ţine de partea de comunicare cu părinţii şi elevii unităţilor de învăţământ. E important să nu lăsăm panica să pună stăpânire pe noi, să fim echilibrul de care este nevoie în aceste zile şi momente delicate. (...).
Mergeţi spre copii, colegi şi părinţi cu mesaje liniştitoare. Spuneţi adevărul, dar veniţi şi cu exemple pozitive: două persone dintre cele depistate pozitiv au testul negativ, au fost asimptomatici, formele sunt uşoare şi nu au pus probleme. E important să accentuăm, pe toate canalele de comunicare, importanţa igienei personale. Sunt copii, să nu uităm! (...). Urmăriţi modul în care se igienizează punctele sanitare, nu doar la finalul zilei. Să se stea printre elevi şi în pauze să cureţe, pe jos, cu substanţe dezinfectante (...)", arată Aura Danielescu în mesajul transmis conducerilor şcolilor şi tuturor cadrelor didactice din judeţul Timiş. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

4 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!