Timiş: Augustin Lazăr va primi Premiul "Speranţa" al Societăţii Timişoara şi ministrul Tudorel Toader, "Secera şi Ciocanul"

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, urmează să primească Premiul "Speranţa" al Societăţii Timişoara pe anul 2018 şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader - Premiul "Secera şi Ciocanul", în cadrul unei întâlniri care va avea loc în jurul datei de 11 martie, ziua Proclamaţiei de la Timişoara.

"Consiliul de conducere al Societăţii Timişoara a decis care vor fi laureaţii premiilor organizaţiei pe anul 2018. Societatea Timişoara premiază în fiecare an proiecte civice, instituţii şi personalităţi pentru abordarea temerară şi responsabilă a unor teme majore din societatea românească, precum şi pentru promovarea valorilor europene în arhitectura instituţională a României. Astfel, la 29 de ani de la lansarea Proclamaţiei de la Timişoara, Societatea Timişoara reafirmă principiile şi valorile în care a crezut şi pentru care a luptat de la început", se arată într-un comunicat al Societăţii Timişoara transmis luni AGERPRES.

Premianţii invitaţi în martie la ceremonia de înmânare a premiilor de la Timişoara sunt procurorul general Augustin Lazăr, care va primi Premiul "Speranţa", filosoful Mihai Şora, căruia îi va fi decernat Premiul "Ion Monoran", jurnalistul Cristian Pantazi, pentru Premiul "Oscar Berger", ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru Premiul "Secera şi Ciocanul".

Premiile vor fi însoţite de trofee, opere ale artistului Ioan Nemţoi.

Societatea Timişoara, fondată în prima lună după revoluţia din decembrie 1989 de un grup de intelectuali timişoreni, promovează constant valorile democraţiei în care libertatea cuvântului, justiţia şi drepturile universale ale cetăţenilor constituie fundamentul, menţionează sursa citată.

Potrivit comunicatului, acţiunea publică a societăţii are în vedere consolidarea societăţii civile, promovarea principiilor cuprinse în "Proclamaţia de la Timişoara" din 11 martie 1990, apărarea principiilor statului de drept, a democraţiei şi a drepturilor omului, stimularea iniţiativei şi educaţiei civice. Organizaţia acordă anual premii personalităţilor care s-au remarcat în apărarea acestor valori. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Măcelul din 10 august 2018 a avut loc la comanda lui Dragnea, cu complicitatea ministrului de Inter…

2 LIVE Peste 50.000 de români au votat deja în diaspora / GRAFIC Prezența la urne, mai mare decât în primul tur a…

3 VIDEO ALERTĂ / Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră! „Azi începe pedepsirea făptașilor măcelului din 10 august!”

4 Mesajul diasporei pentru Dăncilă!

5 BREAKING Diaspora dă cu votul în Dăncilă de-i zbârnâie mațele! S-au deschis și urnele din UK

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia