Timiş: Bărbat revenit din Italia, dus cu ambulanţa la Spitalul de Boli Infecţioase

Timiş: Bărbat revenit din Italia, dus cu ambulanţa la Spitalul de Boli Infecţioase

Un bărbat de 54 de ani, care a revenit din Italia, unde a stat o lună în zona Milano, a ajuns cu ambulanţa, luni, la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara.

Analizele au arătat că nu are gripă, iar în câteva ore va veni şi analiza laboratorului pentru suspiciunea de coronavirus, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Virgil Musta.

"Avem un bărbat de 54 de ani, care a revenit în ţară ieri, din zona Milano, iar rudele l-au îndemnat să vină la spital. S-a prezentat la noi cu ambulanţa special echipată. Nu are simptomatologia de gripă, iar testul de gripă făcut de noi este negativ. I s-au recoltat probe şi pentru coronavirus, iar rezultatele le vom primi în câteva ore de la laboratorul nostru", a precizat Virgil Musta.

Medicul a subliniat că populaţia trebuie să ştie câteva lucruri, în actualul context epidemiologic, respectiv dacă sunt persoane care au călătorit în zonele afectate de coronavirus din Italia, la revenire, în primul rând, trebuie să se autoizoleze la domiciliu pentru 14 zile. Dacă în acest interval apar semne de boală, respectiv febră şi tuse, să anunţe ambulanţa pentru a fi transportate la spital.

"Noi preluăm pacientul direct din ambulanţă şi îl ducem în salonul special amenajat, ambulanţa şi echipajul fiind, de asemenea, protejate în combinezoanele speciale. În niciun caz să nu pornească pe jos, cu taxiul sau cu mijloacele de transport în comun spre spital, pentru a evita răspândirea virusului, în caz că există", a explicat dr. Virgil Musta. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică