Timiş: Directorul DRDP Timişoara, Cristian Ispravnic, adus la audieri la sediul DNA

Timiş: Directorul DRDP Timişoara, Cristian Ispravnic, adus la audieri la sediul DNA

Directorul DRDP Timişoara, Cristian Ispravnic, a ajuns la audierile de la DNA Timişoara, luni după-amiaza, în timp ce după câteva ore de audieri, senatorul Ioan Chisăliţă a părăsit sediul audierilor, ambii fiind reţinuţi în declaraţii date presei.

La intrarea în sediul DNA Timişoara, Cristian Ispravnic a declarat că nu ştie nimic şi că nu poate face declaraţii, întrucât este ancheta în curs. "Nu ştiu încă nimic. Nu pot să fac declaraţii, pentru că este un dosar în curs", a spus Cristian Ispravnic.

Între timp, senatorul Ioan Chisăliţă a ieşit de la audierile procurorilor anticorupţie Timişoara şi a declarat presei: "Nu am nicio legătură. Ce am avut de declarat, am declarat. Am fost doar audiat".

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au confirmat, luni, efectuarea a cinci percheziţii, în judeţele Timiş şi Arad, la sediile unor instituţii publice şi la un partid politic, într-un dosar ce vizează fapte de corupţie săvârşite în perioada 2016 - 2019.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis luni AGERPRES, procurorii din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Timişoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie săvârşite în perioada 2016 - 2019.

Procurorii au ridicat de la sediul PSD Arad mai multe documente, iar anchetatorii au părăsit sediul formaţiunii social-democrate după mai bine de trei ore de la începutul percheziţiei. În tot acest timp, mai mulţi membri PSD Arad s-au prezentat la sediu, pentru activităţile obişnuite, însă nu li s-a permis accesul în imobil.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, ancheta are legătură cu presupuse acte de corupţie la punctul de lucru al DRDP Timişoara din Vama Nădlac II, unde s-ar fi pretins diverse taxe şoferilor ale căror automarfare erau cântărite, iar greutatea nu ar fi fost corespunzătoare reglementărilor sau documentelor de transport. Mita dată de şoferi pentru ca angajaţii DRDP să treacă cu vederea greutatea reală a camioanelor ar fi fost de până la 100 de euro pe transport AGERPRES / (AS - autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…