Timiş: Dosar penal pentru presupus act sexual cu un minor, pe numele profesoarei de la liceul din Făget

Timiş: Dosar penal pentru presupus act sexual cu un minor, pe numele profesoarei de la liceul din Făget

Poliţiştii au deschis dosar penal pe numele profesoarei de limba română, în vârstă de 36 de ani, de la Liceul teoretic din Făget, pentru presupusa săvârşire a infracţiunii de întreţinere de relaţii sexuale cu un minor, au declarat, luni, reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Timiş.

"În data de 4 mai, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că o femeie de 36 de ani (profesoara de limba română - n.r.) ar fi întreţinut relaţii sexuale cu minor de 16 ani (elev în clasa a X-a - n.r.). A fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de act sex cu un minor şi în continuare, poliţia efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor comiterii faptei", a spus pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Alexandra Petrovici.

În paralel, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş a cerut, vineri, conducerii Liceului Teoretic din Făget, constituirea de îndată a unei comisii disciplinare care să stabilească dacă se adeveresc acuzaţiile mamei unui licean de 16 ani, potrivit cărora minorul ar fi avut o relaţie de altă natură decât cea şcolară cu profesoara de română.

"Joi a venit la Inspectoratul Şcolar mama unui elev de clasa a X-a de la Liceul Teoretic Făget, mi-a povestit că a identificat nişte mesaje pe whatsapp şi că consideră că fiul ei a avut o relaţie cu un cadru didactic din liceu. Mesajele erau între o persoană de sex masculin şi una de sex feminin, dar nu apar nume de persoane pe care să le putem identifica, nici cine către cine a trimis mesajele. Părintele acuză că ar fi vorba despre un cadru didactic titular la liceul din Făget, respectiv, de profesoara de limba română. A depus o petiţie la noi. (...). Am cerut de îndată angajatorului, liceul din Făget, să constituie o comisie de anchetă disciplinară în această speţă", a explicat vineri pentru AGERPRES şefa Inspectoratului Şcolar Timiş, Aura Danielescu.

Ea mai preciza că dacă în urma anchetei se va dovedi că este vorba despre un cadru didactic, se vor lua măsurile legale, de la avertisment până la desfacerea contractului de muncă, în funcţie de gravitatea faptei comise. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 VIDEO Pentagonul mută un arsenal ultramodern în Europa / Replica SUA la manevrele ruşilor din Marea Neagră

5 Elena Băsescu, într-o ținută de „doar” 6500 de euro. Bine, a coborât dintr-un X6 care sare de 100.000!