Timiş: Dosar penal şi amenzi după o înmormântare cu zeci de participanţi, lângă Timişoara

Timiş: Dosar penal şi amenzi după o înmormântare cu zeci de participanţi, lângă Timişoara

Poliţiştii timişeni au aplicat, sâmbătă, mai multe amenzi şi au întocmit un dosar penal, în urma unei înmormântări la care au participat câteva zeci de persoane, într-un cimitir din localitatea Chişoda, limitrofă Timişoarei.

Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Timiş, au fost amendaţi atât organizatorul înmormântării, cât şi mai mulţi participanţi, identificaţi în urma vizionării unor imagini care au fost postate pe o reţea de socializare.

"Poliţiştii s-au sesizat din oficiu, în urma vizionării unor imagini postate pe o reţea de socializare, din care reieşea că, în interiorul cimitirului din localitatea Chişoda, se desfăşoară o slujbă religioasă de înmormântare la care participă un număr mare de persoane. Deplasându-se la faţa locului, au constatat că evenimentul religios se încheiase, dar, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat organizatorul evenimentului, pe care l-au sancţionat cu amendă de 10.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020. De asemenea, poliţiştii au reuşit identificarea a 12 participanţi la eveniment, care au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de câte 500 de lei", a precizat IPJ Timiş.

Totodată, s-a întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

"Urmează ca, în cursul cercetărilor, să fie identificate toate persoanele care au participat la acest eveniment", a menţionat Biroul de presă al Poliţiei Timiş. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...