Timiş: DSP recoltează probe, pe teren, de la contacţii elevului cu coronavirus şi ai primei paciente pozitive

Timiş: DSP recoltează probe, pe teren, de la contacţii elevului cu coronavirus şi ai primei paciente pozitive

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş sunt pe teren, joi, pentru recoltarea probelor biologice de la contacţii apropiaţi ai tânărului în vârstă de 16 ani diagnosticat şi internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr.Victor Babeş" Timişoara, precum şi de la contacţii primei paciente care a fost testată pozitiv.

Astfel, a informat DSP Timiş, personalul de specialitate al instituţiei va recolta probe pentru contacţii apropiaţi ai tânărului depistat pozitiv, respectiv, 18 probe pentru colegii de clasă ai tânărului. Colegul de bancă al acestuia s-a prezentat din proprie iniţiativă la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Dr.Victor Babeş" şi este asimptomatic.

Se vor mai recolta patru probe pentru persoanele de la unitatea unde elevul a făcut practică şi care i-au făcut instructaj de protecţia muncii şi o probă pentru asistenta medicală care i-a recoltat sânge în vederea intrării elevului în unitatea la care a făcut practică.

Contacţii tânărului sunt izolaţi la domiciliu şi monitorizaţi de către reprezentanţii DSP Timiş.

Pe de altă parte, în cursul zilei de joi se vor recolta patru probe de la contacţii apropiaţi ai primei paciente pozitive.

În acest moment, la nivelul judeţului Timiş sunt 544 de persoane izolate la domiciliu şi monitorizate de către reprezentanţii DSP Timiş. Starea pacienţilor internaţi la Spitalul "Victor Babeş" este bună.

Situaţia a fost prezentată în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, întrunit joi, unde s-a anunţat şi faptul că în clasa în care învăţa elevul de 16 ani cursurile sunt suspendate timp de 14 zile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro