Timiş: DSP testează SARS-CoV-2 personalul de îngrijire din centrele de asistenţă a persoanelor vârstnice

Timiş: DSP testează SARS-CoV-2 personalul de îngrijire din centrele de asistenţă a persoanelor vârstnice

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a demarat procedura de testare a personalului de îngrijire din cadrul centrelor rezidenţiale de asistenţă a persoanelor vârstnice, a anunţat DSP Timiş.

Până vineri, 201 persoane din judeţul Timiş au fost externate de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeş" Timişoara, după ce au trecut printr-o dublă testare, cu rezultat negativ. Numărul total al celor vindecaţi aici, de la începutul pandemiei, se apropie de 300 de persoane.

"În acest moment, la nivelul judeţului Timiş se efectuează teste pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 în patru laboratoare, respectiv, de la Spitalul 'Victor Babeş', Spitalul Municipal Timişoara, Centrul Regional de Sănătate Publică şi S.C. Bioclinica. Capacitatea de testare ajunge la 400-500 teste/zi şi variază în funcţie de aspectele tehnice", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu.

Conform acesteia, cu ocazia inspecţiilor efectuate de Serviciul control în sănătate publică din cadrul DDS Timiş s-a constatat că o societate comercială cu activitate de alimentaţie publică de tip catering la domiciliu nu a respectat obligaţia privind verificarea zilnică a stării de igienă individuală şi de sănătate a angajaţilor, motiv pentru care aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 5.000 de lei.

De asemenea, în cadrul acţiunii tematice de verificare a produselor biocide de la producător, inspectorii din cadrul Servicului control în sănătate publică au realizat mai multe controale în unităţi din această categorie, pentru neconformităţi constatate, uneia dintre societăţi fiindu-i aplicată o sancţiune contravenţională de 1.000 de lei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...