Timiş: Filosoful Mihai Şora, prezent în mijlocul protestatarilor din Piaţa Operei; circa 250 de persoane au manifestat

Timiş: Filosoful Mihai Şora, prezent în mijlocul protestatarilor din Piaţa Operei; circa 250 de persoane au manifestat

Circa 250 de persoane au protestat, duminică seara, în Piaţa Operei/Victoriei din Timişoara, împotriva OUG 92/2018 privind modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei, la finalul mitingului făcându-şi apariţia şi filosoful Mihai Şora.

În opinia protestatarilor, această ordonanţă "ameninţă grav activitatea DNA şi a Parchetului General".

Manifestanţii au venit cu pancarte inscripţionate cu mesaje precum "Ne-aţi gazat, nu veţi scăpa!", cu drapele tricolore şi vuvuzele, scandând "Anticipate, aşa nu se mai poate!", "Rezistăm, nu cedăm!", "Justiţie, nu corupţie!" "PSD, ciuma roşie!", "Dragnea, nu fi trist, la Jilava au dentist!", "La mulţi ani cu executare!", "ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie!".

S-a cerut demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a Guvernului şi organizarea de alegeri anticipate, iar timişorenii care au protestat pe 10 august în Capitală au relatat cum au fost bătuţi şi gazaţi, fără ca ei să fi fost agresivi.

La finalul mitingului, care a durat aproape trei ore, în Piaţa Operei şi-a făcut apariţia filosoful timişorean Mihai Şora, invitat de organizatorii protestului, "Timişoara Civică". Decanul de vârstă al protestatarilor din ţară, Mihai Şora a fost întâmpinat cu aplauze şi scandări: "Vă iubim! Mulţumim!".

"Şi eu vă iubesc, şi eu sunt timişorean. Aici mi-am făcut studiile, până la universitate. Sunt mereu alături cu inima de dumneavoastră şi de oraşul acesta care este 'roşu'. (...). Să nu ne pierdem încrederea în viitorul acestei ţări. Până la urmă, vom învinge", a spus Mihai Şora.

Protestul a fost organizat de "Timişoara Civică", organizaţie care aşteaptă răspunsuri de la guvernanţi, între altele, şi pentru violenţele de la mitingul Diasporei din 10 august, pentru Tel Drum şi pentru Belina.

"Nu veţi scăpa! Vă vom opri din distrugerea sistematică a statului de drept, în care v-aţi lansat cu atâta elan, vă vom opri din această tentativă bolnavă de reducere a democraţiei!", le-au transmis cei de la "Timişoara Civică" guvernanţilor.

Organizatorii au invitat cetăţenii prezenţi să semneze iniţiativa civică "Oameni noi în politică". Protestul s-a încheiat la ora 21,00, fără incidente. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...