Timiș: Mandat de arestare preventivă pe numele spaniolului prins cu 12 kg de cocaină

Timiș: Mandat de arestare preventivă pe numele spaniolului prins cu 12 kg de cocaină

Magistrații Tribunalului Timiș au admis, joi seara, propunerea procurorilor DIICOT Timișoara și au emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele cetățeanului spaniol acuzat de trafic de cocaină, care a fost prins în Aeroportul Internațional Timișoara în timp ce voia să ridice un colet cu 12 kilograme de droguri. 'Completul admite cererea privind arestarea preventivă a inculpatului R.C.M. pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 03.03.2016 până în data de 01.04.2016 inclusiv', arată soluția Tribunalului Timiș.

Măsura dispusă de Tribunalul Timișoara poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare.

Șeful DIICOT Timișoara, procurorul Florența Alex, a declarat pentru AGERPRES că drogurile au fost trimise în colete din Columbia și urmau să ajungă în Spania, fiind preluate tot de către columbieni.

'Coletele sunt pentru piața din Spania, unde sunt preluate tot de către columbieni, care le distribuie ulterior pe piața din Spania, dar pentru a evita depistarea beneficiarilor reali și țara de destinație, coletele sunt trimise unor persoane identificate anterior, dispuse să primească aceste colete pe numele lor sau ale unor apropiați, în țări din Estul Europei, cum este cazul României', a detaliat Florența Alex.

În cazul de față, spune procurorul DIICOT, cetățeanul român aflat în anturajul traficanților din Spania a acceptat să primească unul dintre aceste colete, care a a fost trimis pe numele mamei sale în județul Bihor.

Când românul s-a prezentat să ridice coletul, s-a intervenit asupra lui și s-a regizat primirea în România a coletului, iar cetățeanul spaniol a venit să ridice marfa de la cetățeanul român.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Imagini virale cu un BMW, la Pitești

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori