Timiș: Opt irakieni și două călăuze din Kenya și Albania, prinși pe frontiera cu Ungaria

Timiș: Opt irakieni și două călăuze din Kenya și Albania, prinși pe frontiera cu Ungaria

Opt cetățeni irakieni și două călăuze, una din Kenya și cealaltă din Albania, au fost prinși de polițiștii de frontieră din Sânnicolau Mare, județul Timiș, în noaptea de miercuri spre joi, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera dintre România și Ungaria, informează un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

"În jurul orei 01.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare, județul Timiș, au declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale, în urma căreia au observat, în apropierea localității de frontieră Cenad, la aproximativ 800 m de linia de frontieră, în interior, un grup de opt persoane, care se deplasa pe jos, pe câmp, spre frontiera cu Ungaria. De asemenea, la o distanță de câteva sute metri, a fost depistat un cetățean străin, care nu își justifica prezența în zonă. Polițiștii de frontieră au extins cercetările în zonă și au descoperit, în apropierea localității Cenad, un autoturism marca Alfa Romeo, înmatriculat în Germania, abandonat pe marginea drumului, iar la aproximativ 300 m de graniță a mai fost depistat un bărbat care nu își justifica prezența în zonă", precizează sursa citată.

Toate persoanele în cauză au fost duse la sediul poliței de frontieră pentru cercetări, stabilindu-se că erau irakieni cu vârste cuprinse între 6 și 34 de ani.

"În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cele opt persoane depistate sunt cetățeni din Irak, șase adulți cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani și doi minori de 6 respectiv 11 ani. O parte dintre ei sunt solicitanți de azil și au declarat că intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei. În ceea ce privește cele două persoane reținute ulterior, de naționalitate albaneză și kenyană, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că încercau să faciliteze trecerea ilegală a celor opt migranți, pe la frontiera verde, în statul vecin, iar autoturismul marca Alfa Romeo le aparținea", se mai arată în comunicat.

Cetățeanul albanez și cel kenyan sunt cercetați penal pentru trafic de migranți, fiind reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă, iar cei opt irakieni sunt cercetați pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

AGERPRES / (A — autor: Gheorghe Pietrar, editor: Marius Frățilă, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Așa o fi? /

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria