Timiş: Peste 6.700 de persoane imunizate în urma maratonului de vaccinare

Timiş: Peste 6.700 de persoane imunizate în urma maratonului de vaccinare

Maratonul Vaccinării, care s-a desfăşurat 64 de ore non-stop la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara, s-a încheiat luni dimineaţa, cu peste 6.700 de persoane imunizate anti-COVID-19 cu vaccinul Pfizer.

Preşedintele Asociaţiei pentru ATI "Aurel Mogoşeanu", dr. Dorel Săndesc, care este şi şeful secţiei ATI a Spitalului Judeţean Timişoara, a declarat, luni, că au fost trei zile şi trei nopţi de vaccinare continuă la Timişoara, într-o acţiune fără precedent în Romania, proiectul dorindu-se a fi extins şi în ţară.

"Încheiem acest proiect, despre care putem spune că este un nou început, pentru că vedem impactul extraordinar la nivel local şi naţional. Am vaccinat 6.722 de oameni în 64 de ore. Este efortul extraordinar al comunităţii medicale din Timişoara căreia îi mulţumesc din tot sufletul. Este un moment de graţie al acestui sector, pentru că am reuşit să ne unim eforturile, Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş, toate spitalele, medicii de toate gradele şi funcţiile, asistenţe, voluntari, studenţi care au venit în număr mare. Este un moment deosebit şi al comunităţii medicale care transmite mesajul comunităţii. Sperăm ca acest eveniment să fie un strigăt care să se transforme în bulgărele de zăpadă la nivelul întregii ţări. Cred că s-a văzut că societatea românească este capabilă să marşeze la un mesaj adevărat, din suflet, onest, şi am văzut acest val de încredere în mesaj, în vaccinare", a afirmat dr. Dorel Săndesc, iniţiatorul proiectului.


Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO



El a apreciat deschiderea dr. Valeriu Gheorghiţă, cu care a discutat această idee şi care şi-a arătat disponibilitatea la toate propunerile de vaccinare fără planificare.

"Important este că am ajuns la un punct în care ni se deschid noi perspective şi sper să continuăm cu evenimente similare. (...). Nu am avut reacţii deosebite, totul a mers foarte bine. Aici cred că am avut cea mai mică rată de reacţii secundare. Contează ambianţa, pentru că oamenii vin cu stres la vaccinare, dar noi am fost printre ei. Am avut două pseudo-lipotimii la două tinere, care s-au rezolvat foarte repede. Muzica clasică, mediul, locaţia luminoasă au avut un rol important. Vom merge în continuare şi în caravane. Cea mai dificilă zi a fost vineri, aveam emoţii că nu va veni lumea", a detaliat dr. Dorel Săndesc.

Rapelul se va face peste exact trei săptămâni, în cadrul unui nou maraton, similar cu cel de acum.

După acest proiect, este posibil ca şi vaccinările din centrul de vaccinare nonstop din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara să se facă şi fără programare.


Foto: (c) CONSTANTIN DUMA / AGERPRES FOTO



Der. Dorel Săndesc a mai anunţat că la finalul maratonului şi-ar dori organizarea unui concert studiu, la care să vină şi trupa Cargo care le-a fost alături şi acum.

"Poveştile maratonului sunt extraordinare: un domn de 60 de ani a venit de la Călan (Hunedoara) cu bicicleta să se vaccineze, un altul a venit noaptea de la Cluj. Şase pacienţi cu forme foarte foarte grave, cu 90% afectare pulmonară, salvaţi în secţia ATI a Spitalului Judeţean Timişoara, au venit să ne vadă", a încheiat dr. Săndesc.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Timişoara, Flavius Cioca, a adăugat că "Maratonul Vaccinării a arătat două concluzii extrem de clare: populaţia judeţului Timiş are încredere în corpul medical şi răspunde apelului acestuia".

"Corpul medical, când se mobilizează şi are un interes comun, reuşeşte să ajungă alături de comunitate. 6.722 de persoane vaccinate este o cifră mare. Dacă ne comparăm cu media zilnică (de 4.000 de vaccinări pe zi), îmi permite să spun că efortul corpului medical făcut în judeţ a scurtat pandemia cu două zile", a mai spus dr. Flavius Cioca.

În spaţiul de la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara au fost amenajate 30 de boxe pentru vaccinare, fiind puse la dispoziţie 10.000 de doze de vaccin Pfizer, număr care putea fi suplimentat, în caz de necesitate, cu încă 3.000 de doze. AGERPRES / (A - autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro