Timiş: Peşti ''ameţiţi'' din cauza lipsei de oxigen după ploi, la ecluza de la Sânmihaiu Român

Timiş: Peşti ''ameţiţi'' din cauza lipsei de oxigen după ploi, la ecluza de la Sânmihaiu Român

Garda de Mediu Timiş a anunţat, marţi, că în urma ploilor torenţiale înregistrate în ziua precedentă, în zona Sânmihaiu Român, mişcarea apei la staţia de epurare din localitate a putut duce la o lipsă de oxigen care "a ameţit" peştii, nefiind vorba despre o poluare care să determine mortalitate piscicolă.

Câţiva cetăţeni au sesizat pe reţelele de socializare faptul că în apele râului Bega, în zona ecluzei de la Sânmihaiu Român, ar fi peşti morţi.

 

"Echipa de permanenţă din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Timiş s-a deplasat, marţi, împreună cu reprezentanţii Administraţiei Bazinale Apele (ABA) Banat la ecluza de la la Sânmihaiu Român, pentru verificarea unei sesizări cu privire la mortalitate piscicolă în zonă. La faţa locului, specialiştii din cadrul ABA Banat au prelevat probe, care vor stabili cu exactitate cauzele care au condus la aceste evenimente. La apariţia reprezentanţilor Gărzii de Mediu, pescarii care au colectat câteva bucăţi de peşti (care probabil erau ameţiţi din cauza lipsei oxigenului în apă), au dispărut. Din constatările de la faţa locului, putem spune că nu este vorba de o poluare, însă mişcarea apei de la staţia de epurare, în urma ploilor abundente de ieri (luni, n.r.), a putut duce la lipsa oxigenului în apă", a informat Garda de Mediu Timiş pe site-ul oficial.

Conform aceleiaşi surse, fenomenul este atenuat şi nu s-a constatat mortalitate piscicolă pe Canalul Bega. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tânăr măcelărit de membrii unuia dintre cele mai sângeroase clanuri de lângă București

2 „Uite cum o frec pentru tine, aici trebuia să fie gura ta” a ajuns consilier la BNR, coleg cu Dăncilă

3 Un dom de căldură, cu temperaturi de 45 grade Celsius, va pârjoli România și sud-estul Europei

4 Rău a ajuns băbăcioiu'! / „Însoțitoarea” și-a pus telefonul pe burta lui Țiriac, la plajă, la Mamaia!

5 „Aproape că mă devora și dorea un act sexual oral fără prezervativ” / Prostituatele românce din Elveția, în prag…