Timiş: Poliţiştii s-au autosesizat în cazul pacientului care a suferit arsuri într-o sală de operaţie

Timiş: Poliţiştii s-au autosesizat în cazul pacientului care a suferit arsuri într-o sală de operaţie

Poliţiştii timişoreni s-au sesizat din oficiu, in rem, vineri, în legătură cu un incident în urma căruia un pacient a suferit arsuri pe corp în timpul unei intervenţii chirurgicale într-o sală de operaţie de la Casa Austria (Clinica de Chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului Judeţean Timişoara).

"Cu privire la incidentul din data de 31 martie, care a avut loc la un spital din Timişoara, în care un pacient a suferit arsuri pe corp în timp ce se afla într-o operaţie, azi, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Timişoara s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt precum şi a împrejurărilor care au dus la acest incident", a transmis, vineri, Biroul de presă al Poliţiei Timiş.

Un pacient de 84 de ani, cu afecţiuni oncologice, care a necesitat o intervenţie chirurgicală pentru extirparea unei formaţiuni tumorale, a suferit arsuri la nivelul feţei, iar un medic chirurg la degete, după ce a fost schimbată procedura de anestezie, în timpul operaţiei, şi a apărut o flamă .

"Un pacient de 84 de ani, cu patologie neoplazică, a necesitat o biopsie ganglionară în regiunea submandibulară. Din cauza problemelor de sănătate şi a vârstei, s-a adoptat anestezia superficială, dar în timpul operaţiei s-a constatat că durata intervenţiei va fi mai mare şi atunci s-a ales schimbarea tipului de anestezie. La manevrele de schimbare a procedurii s-a produs o scăpare de oxigen care a provocat o flamă şi o arsură, nu extrem de gravă, la nivelul feţei, în zona operaţiei. S-a remediat totul, pacientul va primi îngrijiri corespunzătoare", a declarat, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Sorin Barac.

Întrucât s-a lucrat într-o arie foarte mică, de circa 25 centimetri pătraţi, au fost afectate şi degetele medicului chirurg care a efectuat intervenţia şi care a stins imediat flama. AGERPRES / (A, AS - autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...