Timiș: Rețea de traficanți de migranți, cu călăuze de naționalitate sârbă, destructurată la granița de vest

Timiș: Rețea de traficanți de migranți, cu călăuze de naționalitate sârbă, destructurată la granița de vest

O rețea de traficanți de migranți, care acționa pe granița de vest a României, a fost destructurată de polițiștii timișeni în zona de frontieră de la Cenad, unde au fost reținuți 24 de migranți sirieni și patru călăuze de naționalitate sârbă.

'În urma monitorizării activității infracționale a unei grupări organizate de trafic de migranți, Polițiștii de Frontieră din cadrul Poliției de Frontieră Timișoara în cooperare cu Brigada de Combatere a Crimei Organizate Timișoara și cu ofițeri ai Direcției de Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorului DIICOT Timișoara au destructurat o rețea de trafic de migranți, reușind să rețină în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Cenad un grup de 24 migranți și patru călăuze', se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră Timișoara remis miercuri AGERPRES.

Marți, polițiștii de frontieră timișeni au organizat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare, iar în jurul orei 22.00, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, a fost observat un grup de persoane care încerca să treacă ilegal granița spre Ungaria prin apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Cenad.

'Imediat s-a declanșat o acțiune tactică specifică polițienească în urma căreia au fost reținute 24 de persoane de origine afro-asiatică și patru călăuze de naționalitate sârbă. Din cele patru călăuze, una a fost reținută împreună cu grupul de migranți, una în localitatea Timișoara și două în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad', menționează aceeași sursă.

Grupul de migranți de origine siriană și călăuzele au fost preluate și transportate la sediul Poliției de Frontieră Timișoara în vederea continuării cercetărilor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

5 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…