Timiș: Revoluționar amendat după ce a postat pe facebook o poză cu mașini ale Poliției Locale parcate pe trotuar

Timiș: Revoluționar amendat după ce a postat pe facebook o poză cu mașini ale Poliției Locale parcate pe trotuar

Un revoluționar timișorean, Corneliu Vaida, a fost amendat de polițiștii locali cu 900 de lei după ce a postat pe facebook o fotografie în care erau surprinse două mașini ale Poliției Locale parcate neregulamentar pe un trotuar.

Sursa foto: facebook.com/ corneliu.vaida

Poliția Locală susține, printr-un comunicat transmis miercuri, că amenda a fost aplicată pentru ''cuvinte ofensatoare'' la adresa polițiștilor, lansate în spațiul public printr-o rețea de socializare, ceea ce se sancționează conform Legii 61/1991 republicată'.

Postarea respectivă a revoluționarului era însoțită de un text în care i se cerea șefului Poliției Locale și subordonaților săi să se auto-amendeze, ei fiind criticați și cu expresia "adunătură de nesimțiți". Corneliu Vaida susține, într-o nouă postare pe pagina sa de facebook, că va contesta în instanță amenda, el adăugând că, din punctul său de vedere, este ''nesimțit'' oricine parchează neregulamentar și blochează trotuarele, indiferent de funcție sau statut social.

''Potrivit unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție, rețeaua de socializare facebook a fost declarată spațiu public, motiv pentru care orice postare jignitoare poate fi sancționată cu amendă în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicată, aspect valabil pentru orice persoană care se simte lezată de apelativele postate pe rețeaua de socializare. În ceea ce îl privește pe domnul Vaida Corneliu Nicolae, acesta a fost invitat la sediul Poliției Locale Timișoara pentru a i se aduce la cunoștință faptul că în mod repetat, prin postările dumnealui pe rețeaua de socializare, mai exact pe grupul pe care îl administrează, a adus jigniri la adresa polițiștilor locali de natură să lezeze demnitatea acestora și a instituției din care fac parte, făcându-i 'adunătură de nesimțiți', 'godaci inutili', 'boacteri (paznici, n.r.) daltoniști, nu doar nesimțiți și incompetenți', 'boacterii retardați de la Disciplina în construcții'', explică Poliția Locală Timișoara în comunicat.

Poliția Locală Timișoara mai subliniază că măsurile s-au luat ''gradual'' și că fiind vorba despre o instituție publică se analizează ''posibilitatea încadrării tuturor acestor injurii și expresii jignitoare de natură să lezeze demnitatea și onoarea polițiștilor locali și a instituției din care fac parte, la fapta de ultraj''.

Pe de altă parte, PSD Timiș a anunțat că se solidarizează cu revoluționarul Corneliu Vaida și că îi va acorda acestuia asistență juridică, dacă acesta va avea nevoie pentru acțiunea în instanță. De asemenea, PSD Timiș îi încurajează pe timișoreni să posteze pe rețelele de socializare sau să facă publice ''prin orice mijloace abuzurile Poliției Locale''.

''PSD Timiș este solidar cu revoluționarul Corneliu Vaida, cetățean de onoare al municipiului Timișoara. (...). Corneliu Vaida a fost amendat cu 900 de lei pentru că a avut curajul să arate cum este legea încălcată tocmai de cei care trebuie să o aplice și să o respecte. PSD Timiș își manifestă disponibilitatea de a-i oferi domnului Corneliu Vaida asistentă juridică într-o eventuală acțiune în instanță'', arată un comunicat de presă al PSD Timiș, remis miercuri AGERPRES.

Social-democrații timișeni îi asigură pe toți locuitorii Timișoarei că prin intermediul grupului de consilieri locali PSD vor face toate demersurile legale pentru apărarea intereselor cetățenilor și pentru ca ''libertatea de exprimare să rămână un etalon al Timișoarei''.

AGERPRES / (AS — autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frățilă, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...