Timiș: Șapte migranți nigerieni voiau să intre ilegal în România, din Serbia

Timiș: Șapte migranți nigerieni voiau să intre ilegal în România, din Serbia

Șapte migranți nigerieni care voiau să intre ilegal în România au fost depistați de polițiștii de frontieră în zona Moravița, venind din Serbia.

Grupul era format din cinci femei și doi bărbați, cu vârste cu prinse între 20 și 30 de ani. Aceștia au declarat că voiau să ajungă în spațiul Schengen.

''Polițiștii de frontieră din Sectorul Moravița, care executau misiune cu autospeciala cu termoviziune, au observat, joi seara, un grup de persoane care se deplasa pe jos, peste câmp, dinspre Serbia spre România. Imediat, polițiștii de frontieră au declanșat o acțiune specifică, în cadrul căreia au depistat în apropierea localității de frontieră Gaiu Mic, șapte persoane care nu vorbeau limba română și pe care le-au transportat la sediul sectorului pentru cercetări'', arată un comunicat de presă al Poliției de Frontieră Timișoara, remis vineri AGERPRES.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, totodată fiind anunțate și autoritățile sârbe, pentru cercetarea în comun a evenimentului și punerii în aplicare a acordului de readmisie.

În ultima săptămână, la frontiera de vest a județului Timiș au fost depistate zilnic grupuri de migranți din spațiul afro-asiatic, numărul total al acestora depășind 50. Cu toții au fost supuși procedurilor de readmisie în Serbia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”