Timiş: Trei bărbaţi reţinuţi pentru trafic de migranţi, după ce au încercat să scoată din ţară 12 străini

Timiş: Trei bărbaţi reţinuţi pentru trafic de migranţi, după ce au încercat să scoată din ţară 12 străini

Trei bărbaţi din judeţul Timiş au fost reţinuţi pentru trafic de migranţi, după ce au încercat să scoată din România 11 egipteni şi un sirian, cu ajutorul unui microbuz.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Timişoara au depistat microbuzul în localitatea Bacova, în timpul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale. Vehiculul era condus de un bărbat de 59 de ani, care era însoţit de un alt bărbat, de 50 de ani, ambii din Timiş.

În microbuz au fost descoperiţi 12 străini care nu aveau documente de identitate asupra lor. La faţa locului a fost solicitată intervenţia unui echipaj medical, care a efectuat triajul epidemiologic al străinilor, după care, aceştia, împreună cu cei doi şoferi, au fost duşi la sediul ITPF pentru cercetări.

"S-a stabilit că cetăţenii străini sunt 11 egipteni şi un sirian, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că cei doi cetăţeni români, S.G. şi T.T., aveau rol de călăuze şi intenţionau să îi ajute pe cetăţenii străini să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei. Totodată, în urma extinderii verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră, s-a depistat şi reţinut organizatorul transportului, un bărbat, cetăţean român, M.V., în vârstă de 33 ani, domiciliat în judeţul Timiş", precizează un comunicat de presă transmis, miercuri, de ITPF Timişoara.

Cei trei suspecţi ar fi urmat să primească sume de bani cuprinse între 200 şi 1.000 de euro pentru transportul fiecărui migrant. Ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi sunt cercetaţi pentru trafic şi complicitate la trafic de migranţi, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Cei 12 străini sunt cercetaţi pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...