Timiş: Un bărbat a decedat în urma gripei, iar o gravidă din Arad a fost transferată la Timişoara

Timiş: Un bărbat a decedat în urma gripei, iar o gravidă din Arad a fost transferată la Timişoara

Un bărbat de 69 de ani a decedat din cauza gripei, la Timişoara, iar o gravidă cu simptomatologie gripală a fost transferată, vineri, de la Arad la secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean Timişoara.

"Pe 30 decembrie 2018, pacientul în vârstă de 69 de ani din judeţul Timiş a fost internat pe secţia de nefrologie, din păcate starea lui de sănătate s-a agravat, motiv pentru care cei de pe secţia ATI au decis transferarea lui acolo. Au fost prelevate probele specifice virusului AH1, iar Institutul Cantacuzino a confirmat prezenţa virusului gripal. Din păcate, ieri a fost înregistrat decesul", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara, Andreea Borboros.

Potrivit acesteia, vineri a fost adusă cu ambulanţa de la spitalul Arad o gravidă, care prezintă simptomele gripale.

"Tânăra are 25 de ani, cu o sarcină de 32 săptămâni în evoluţie, se află la cea de-a treia sarcină şi este suspectă de gripă. Au fost prelevate probe încă de la Arad, urmând ca cei de la Institutul Cantacuzino să confirme sau să infirme prezenţa virusului gripal. Acum este internată pe secţie ATI, unde medicii fac totul pentru a o însănătoşi", a mai precizat Andreea Borboros. AGERPRES / (A - autor: Otilia Halunga, editor: marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…