Timiş: Zeci de studenţi au protestat împotriva intenţiei de eliminare a gratuităţii de călătorie cu trenul

Timiş: Zeci de studenţi au protestat împotriva intenţiei de eliminare a gratuităţii de călătorie cu trenul

Zeci de studenţi au protestat, vineri, în faţa Prefecturii Timiş, împotriva intenţiei Guvernului de a elimina gratuităţile la călătoriile cu trenul, mai multe organizaţii studenţeşti cerându-i ministrului Transporturilor, deputatul Cătălin Drulă, să intervină pentru a opri acest demers.

Ei au avut pancarte pe care scria "Educaţia e pe drumuri şi studenţii plătesc bilet!", "Să vă fie frică, studenţii se ridică!", "Vă rugăm să ne scuzaţi că nu suntem deputaţi!".

"Suntem aici pentru a ne apăra un drept care ne-a fost oferit, iar acum Guvernul vrea să ni-l ia. (...) Vom protesta până când vom fi luaţi în seamă", a spus un student.

O studentă a afirmat că speră ca Guvernul să ţină cont de aceste proteste.



"Eu am nevoie de acest tren gratuit, mai ales că vin aici la facultate din Galaţi, iar trenul este foarte scump pentru mine şi nu mi se pare normal să dau atâţia bani. Nu e corect să ni se ia acest drept care ne-a fost dat din 1 februarie 2017. De aceea, militez pentru dreptul meu. Merg destul de des acasă, dar şi dacă merg o singură dată pe lună, dau 100 de lei şi nu mi se pare normal, pentru că am vrea să fim mai aproape de familie. E foarte greu, nu doar pentru mine, ci şi pentru alţi studenţi care fac facultatea foarte departe de casă. Voi rămâne aici şi voi lupta pentru acest drept", a spus tânăra.

Reprezentantul Ligii AC şi ANSOR Timişoara, Paul Stiegelbauer, a declarat că într-un mod nenatural li se ia acest drept studenţilor, fără a se fi discutat cu ei.

"Am încercat să pornim discuţii cu reprezentanţi ai Guvernului, prin reprezentanţii noştri la nivel naţional, dar în continuare nu primim niciun răspuns sau propunere de negociere. Nu vom accepta aceasta lipsă de respect faţă de noi şi de drepturile noastre. (...). În fiecare oraş mare din ţară există un protest organizat de ANOSR, iar în oraşele mai mici, care nu sunt reşedinţe de judeţ, există colegi care protestează în faţa gărilor", a spus Paul Stiegelbauer. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

4 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

5 „Este cea mai letală forță de luptă de pe planetă și o vom păstra așa”