Timpul de aşteptare la PTF Giurgiu este de 150 de minute după ce sistemul de cântărire s-a defectat

Timpul de aşteptare la PTF Giurgiu este de 150 de minute după ce sistemul de cântărire s-a defectat

Sistemul informatic pentru cântărirea automarfarelor care tranzitează Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse nu mai funcţionează de câteva ore în partea bulgară, timpul de aşteptare al tirurilor care ies din ţară ajungând la 150 de minute.

"Autorităţile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu cu privire la faptul că, începând cu ora 19,35, sistemul informatic pentru cântărirea automarfarelor nu mai funcţionează. În acest context, conducătorii autocamioanelor care s-au prezentat la controlul de frontieră, pe sensul de ieşire din România, au fost îndrumaţi să staţioneze în zona adiacentă punctului de trecere, până la remedierea situaţiei. Începând cu ora 20,50 autorităţile bulgare au dispus cântărirea clasică a automarfarelor, pe două artere, timpul aproximativ pentru procesarea datelor fiind de aproximativ cinci minute pentru fiecare mijloc de transport", se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de ITPF Giurgiu.

În aceste condiţii, potrivit site-ului Poliţiei de Frontieră, timpul de aşteptare la ieşirea din România pentru tiruri este de 150 de minute, iar timpul de aşteptare pentru cele care intră în România este de 40 de minute.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu ţine permanent legătura cu autorităţile bulgare şi a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru informarea participanţilor la trafic şi pentru desfăşurarea unui control de frontieră fluent şi operativ. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

2 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

3 Să nu întrebați cine este prostul din poza asta...

4 Ăsta a fost șef SIE? / Cu un picioruș în groapă, Meleșcanu face valuri în paharul cu apă...

5 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN