Timpul de aşteptare la PTF Giurgiu este de 150 de minute după ce sistemul de cântărire s-a defectat

Timpul de aşteptare la PTF Giurgiu este de 150 de minute după ce sistemul de cântărire s-a defectat

Sistemul informatic pentru cântărirea automarfarelor care tranzitează Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse nu mai funcţionează de câteva ore în partea bulgară, timpul de aşteptare al tirurilor care ies din ţară ajungând la 150 de minute.

"Autorităţile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu cu privire la faptul că, începând cu ora 19,35, sistemul informatic pentru cântărirea automarfarelor nu mai funcţionează. În acest context, conducătorii autocamioanelor care s-au prezentat la controlul de frontieră, pe sensul de ieşire din România, au fost îndrumaţi să staţioneze în zona adiacentă punctului de trecere, până la remedierea situaţiei. Începând cu ora 20,50 autorităţile bulgare au dispus cântărirea clasică a automarfarelor, pe două artere, timpul aproximativ pentru procesarea datelor fiind de aproximativ cinci minute pentru fiecare mijloc de transport", se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de ITPF Giurgiu.

În aceste condiţii, potrivit site-ului Poliţiei de Frontieră, timpul de aşteptare la ieşirea din România pentru tiruri este de 150 de minute, iar timpul de aşteptare pentru cele care intră în România este de 40 de minute.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu ţine permanent legătura cu autorităţile bulgare şi a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru informarea participanţilor la trafic şi pentru desfăşurarea unui control de frontieră fluent şi operativ. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…