Tinerii din ziua de azi nu văd cu ochi buni feminismul. Andrew Tate, unul dintre idolii generației Z

Tinerii din ziua de azi nu văd cu ochi buni feminismul. Andrew Tate, unul dintre idolii generației Z

S-ar putea crede că normele sociale actuale ar trebui să îi facă pe tineri să fie mai deschiși cu privire la egalitatea de gen și la ideile feministe.

Potrivit unui nou sondaj realizat de The Policy Institute la King's College London și Global Institute for Women’s Leadership, 25% dintre bărbații intervievați, cu vârste între 16 și 29 de ani, au declarat că este mai dificil să fii bărbat decât să fii femeie.

Mai îngrijorător, arată The Independent, este că 20% dintre respondenți spun că îl apreciază pe influencerul de pe social media, Andrew Tate.

Andrew Tate, un autodeclarat "coach de succes" și "artist al cuceririi", este acuzat că hărțuiește femeile pentru a le convinge să aibă relații intime.

În prezent, el se confruntă cu acuzații de trafic de persoane și viol în România (acuzații pe care le neagă).

Popularitatea sa în rândul Generației Z, cu cei aproximativ 8 milioane de urmăritori pe platforma X, indică un pas îngrijorător înapoi pentru cei din categoria de vârstă menționată, spune Rosie Campbell de la Global Institute for Women’s Leadership.

Desigur, internetul nu scuză misoginia: bărbații care absorb conținutul toxic trebuie să fie și ei trași la răspundere”, scrie pentru The Independent editorialista Ellie Muir.

Aceasta dă vina pe algoritmii rețelelor de socializare care operează pe extreme: dacă oamenii au tendința să dea clic și să interacționeze cu conținutul cel mai senzațional, hiperbolic, acesta este și conținutul pe care algoritmul îl livrează.

Internetul ar fi de vină pentru percepția tinerilor

Profesorul Bobby Duffy, directorul institutului de politici de la King's College London care a coordonat sondajul, a declarat pentru The Guardian că observă un model generațional "neobișnuit" când vine vorba de opinii despre feminism în rândul Generației Z.

De obicei, generațiile mai tinere sunt mai confortabile cu normele sociale emergente, însă sondajul sugerează că, în acest caz, se întâmplă opusul. "Acest lucru indică un adevărat pericol de diviziune între această generație care vine", a spus Duffy.

Este o imagine înrădăcinată în patriarhat și inegalitate de gen, un paradox în care bărbații sunt simultan sexul dominant, având dreptul la putere și influență asupra femeilor, în timp ce sunt și victime ale așa-numitelor feministe nesupuse și opresive”, se revoltă Muir.

Henry Mance de la Financial Times a scris că mesajul lui Tate "a rezonat cu unii băieți, poate în special cei care au simțit că societatea s-a uitat cu dispreț la masculinitate și, prin extensie, la ei înșiși".

Muir crede că platformele precum Twitter/X sau TikTok trebuie să facă un efort mai mare pentru a suprima conținutul dăunător și misogin. Sau, în cazul eșuării acestui demers, schimbările în legislație ar putea fi o cale pentru îmbunătățire, spune aceasta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?