''Ţineţi-vă mâinile acasă!'', le cere o femeie ministru parlamentarilor britanici de sex masculin

''Ţineţi-vă mâinile acasă!'', le cere o femeie ministru parlamentarilor britanici de sex masculin

Ministrul comerţului al Regatului Unit, Anne-Marie Trevelyan, a declarat că toate femeile care lucrează în parlamentul britanic au fost ţinta unor afirmaţii misogine şi atingeri nepotrivite, şi le-a recomandat colegilor săi de gen masculin "să-şi ţină mâinile acasă", informează vineri Reuters.

Comportamentul parlamentarilor britanici în Palatul Westminster se află în centrul atenţiei după ce Partidul Conservator aflat la putere a afirmat săptămâna aceasta că a declanşat o investigaţie asupra acuzaţiilor conform cărora un membru al Parlamentului a fost văzut uitându-se la un film pentru adulţi în timpul unei şedinţe în plen în Camera Comunelor.

"Cred că noi toate, femeile din parlament, am fost supuse unui limbaj nepotrivit şi unor 'mâini rătăcitoare'... (Un astfel de comportament) nu este în regulă nicăieri. El nu este în regulă nici în Westminster", a spus Trevelyan la Sky News.

"Pe scurt, dacă eşti tip, ţine-ţi mâinile acasă şi comportă-te ca şi cum în cameră s-ar fi aflat fiica ta", a adăugat ministrul.

Partidul Conservator al premierului britanic Boris Johnson a anunţat miercuri că investighează dacă unul dintre deputaţii săi a privit conţinut pornografic pe telefonul mobil în timp ce asista la sesiunea parlamentară în Camera Comunelor. Situaţia a fost dezvăluită marţi seară la o reuniune a deputaţilor conservatori de către o secretară de stat care se pare că era aşezată în apropierea respectivului parlamentar. Potrivit BCC, acelaşi lucru a fost semnalat şi de alţi parlamentari.

Deocamdată nu a fost făcut public numele parlamentarului şi nu se ştie nici dacă el este membru în guvernul premierului Boris Johnson. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...