Ținte aeriene rusești în valoare de aproape 160 de milioane de dolari au fost distruse în doar trei zile

Ținte aeriene rusești în valoare de aproape 160 de milioane de dolari au fost distruse în doar trei zile

Sistemele de apărare ale Ucrainei au eliminat ținte aeriene rusești în valoare de 157,5 milioane de euro în perioada 5-7 septembrie, relatează Ukrainska Pravda, care citează Forțele Aeriene ale Ucrainei.

Soldat ucrainean pe front FOTO Arhivă

„În doar trei zile de război, ocupanții au aruncat în aer aproximativ 157,5 milioane de dolari americani. Și vorbim doar de mijloace de atac aerian, cum ar fi rachete de croazieră, avioane și elicoptere distruse în perioada 5-7 septembrie de detașamentele de rachete antiaeriene ale Forțelor Aeriene Ucrainene, Forțelor Terestre de Apărare Aeriană și Forțelor de Asalt Aeropurtate”, au anunțat Forțele Aeriene Ucrainene.

Este vorba de un calcul estimativ, care include șase rachete de tip X-101 în valoare totală de 78 de milioane de dolari, două rachete aer-sol ghidate de tip X-59 în valoare totală de 600.000 de dolari, două elicoptere de atac Ka-52 în valoare totală de 32,4 milioane dolari, un elicopter de atac Mi-24 în valoare de 12,5 milioane de dolari, trei avioane de atac de tip Su-25 în valoare totală de 33 de milioane de dolare și zece drone de tip Orlan-10 în valoare totală de 1 milion de dolari.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Iuri Ignat, a declarat că Rusia recurge tot mai des la rachete de fabricație sovietică, precum Kh-22 și Kh-59.

Potrivit lui Ignat, estimările arată că stocurile de rachete ale Rusiei s-au diminuat puțin, iar Moscova caută să le compenseze cu drone din Iran și obuze de artilerie din Coreea de Nord.

Pe de altă parte, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei susține că Rusia a pierdut 85% din personalul militar al Brigăzii 810 de Marină Separată, care staționează la Sevastopol, în Peninsula Crimeea.

„Ca urmare a unei operațiuni de succes conduse de Forțele de Apărare pe frontul din Herson, inamicul a suferit pierderi semnificative în rândul personalului militar. Conform informațiilor disponibile, Brigada 810 de Marină Separată (cu sediul la Sevastopol) a pierdut până la 85% din personal. Soldații rămași sunt extrem de demoralizați și refuză în masă să se întoarcă în zona activă de ostilități”, comunică sursa citată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?