Tipuri de vopsea de păr și alegerea corectă a acesteia

Tipuri de vopsea de păr și alegerea corectă a acesteia

Vopseaua de păr a căpătat tot mai multă popularitate, deoarece majoritatea femeilor tind să își vopsească părul, fie că doresc să își schimbe look-ul, fie că doresc să acopere firele cărunte. Pentru a obține nuanța mult dorită, cât și pentru a nu deteriora structura firelor, este necesară alegerea corectă a vopselei. Astfel, mai jos vă vom prezenta tipurile de vopsea și câteva sfaturi utile despre alegerea corectă a acestora.

Tipuri de vopsea

Vopseaua poate fi creată pe baza unor ingrediente chimice sau naturale care interacționează cu cheratina și schimbă culoarea părului. 

  • Vopsea permanentă

Aceasta este cea mai persistentă vopsea, care conține amoniac și peroxid de hidrogen. Cu cât conținutul acestor ingrediente este mai mare, cu atât nuanța părului devine mai deschisă. Vopselele permanente vă permit să obțineți culoarea dorită fără utilizarea unui iluminator, iar rezultatul durează până la două luni. Însă, tindem să menționăm că ingredientele incluse în acest tip de vopsea au proprietatea să dăuneze structurii șuvițelor, acestea devenind vulnerabile la influențele mediului și necesită îngrijire specială. În plus, peroxidul usucă scalpul și buclele în sine.

  • Vopsea semipermanentă

Acest tip de vopsea de păr, conține o cantitate minimă de peroxid și amoniac. Mijloacele cosmetice fără amoniac au un efect delicat, însă deschid nuanța părului cu un singur ton, iar efectul său nu durează mai mult de o lună.

  • Șampon, balsam, tonic nuanțator

Aceste tipuri de produse nu conțin substanțe agresive, prin urmare, nu afectează structura șuvițelor. Mijloacele cosmetice nu sunt persistente, iar efectul acestora se menține până la 1-2 spălări. Acestea sunt utilizate pentru a spori strălucirea părului. În plus, produsele de nuanțare creează un film protector pe fire, protejându-le împotriva factorilor negativi externi. Aceste tipuri de produse nu se potrivesc pentru părul cărunt.

  • Vopsea naturală

Vopseaua naturală, precum henna are grijă de starea părului, făcându-l sănătos, întărindu-l și hrănindu-l cu substanțe nutritive.

Alegerea corectă a vopselei de păr

Atunci când cumpărați o vopsea de păr ieftină, rețineți că poate dăuna șuvițelor. Concentrați-vă pe calitatea, compoziția și rezultatele pe care doriți să le obțineți:

  • Pentru acoperirea părului cărunt, cât și pentru schimbări radicale de look, alegeți vopseaua permanentă.
  • Pentru schimbarea tonului cu câteva niveluri, alegeți o vopsea semipermanentă, fără amoniac.
  • Pentru accentuarea nuanței și pentru strălucirea părului, alegeți produse nuanțatoare.
  • Pentru fortificarea firelor, cât și pentru a le conferi un ton roșu, castaniu sau negru, alegeți vopseaua de tip henna.

De asemenea, pentru o aplicare cât mai ușoară, optați pentru o vopsea cu textură cremoasă și densă, deoarece nu se răspândește și se distribuie uniform, prin urmare, este potrivită pentru utilizare acasă. 

Alegerea corectă a vopselei de păr, va contribui la obținerea rezultatului mult așteptat. De asemenea, vă recomandăm ca după vopsirea părului, să utilizați produse de îngrijire concepute special pentru părul vopsit.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...